Autoritatile judetene fac lobby pentru energia eoliana

Autoritatile judetene au profitat de prezenta secretarului de stat in Ministerul Economiei la Botosani, pentru a-i trasnsmite ministrului Ion Ariton o lista cu trei poiecte care necesita finantare din partea ministerului.

Cea mai importanta, extinderea traseului cu alimentare cu gaz catre Saveni si Darabani, ar implica o investitie financiara din partea Trans Gaz comparabila cu cea facuta la magistrala Botosani-Harlau.

"Vreau sa precizez ca, in continuare, judetul Botosani ramane deficitar din punct de vedere al infrastructurii de gaze naturale", a precizat Mihai Tabuleac, presedintele CJ. 

O alta solicitare facuta ministrului Economiei se refera la extinderea infrastucturii electrice, deoarece in judet inca exista localitati care nu beneficiaza de electricitate. Realizarea infrastructurii necesare in vederea alimentarii cu energie eoliana este ultimul punct din lista de solicitari facuta ministerului Economiei.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
21

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
120

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
27

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...