Social-democratii ii explica presedintelui Romaniei: "Institutiile statului au incercat sa se acopere prin hartii!"

Social-democratii ii explica presedintelui Romaniei: "Institutiile statului au incercat sa se acopere prin hartii!"

GHEORGHE MARCU

Acuzatii grave la adresa institutiilor statului care ar fi trebuit sa avertizeze populatia Dorohoiului si, implicit, autoritatea locala, cu privire la viitura din 28 iunie! Astfel, presedintele organizatiei PSD Botosani, Gheorghe Marcu, a explicat intr-o conferinta de presa ca avertizarea cu privire la viitura a venit tarziu, astfel ca oameni nu au avut timp sa actioneze.

"Ne surprinde pozitia pe care a luat-o Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si respectiv ministrul de interne Vasile Blaga, acuzandu-l mai direct sau indirect pe domnul Dorin Alexandrescu , primarul  municipiului Dorohoi. Fata de acuzatiile pe care le face atat presedintele, cat si ministrul de Interne, noi suntem oameni ai cifrelor exacte, venim cu probe in acest sens. Ora 20:30. Datorita faptului ca viitura in municipiul Dorohoi a avut loc in jurul orei 19, in aceasta avertizare pe data de 28, ora 20.30, aici se precizeaza de posibilitatea inundatiei si se instituie codul rosu. In opinia noastra, spunem ca institutiile statului au suficienta abilitate, au incercat practic sa se acopere prin hartii. Si intrebarea fireasca, atat timp cat viitura a avut loc in jurul orelor 19.00, uitati-va ca apare pe aceste avertizari ora 20.30. Deci haideti macar sa fim corecti si sa incercam sa nu facem acuzatii nefondate pentru unii primari care au depus tot efortul cuvenit, chiar mergand pana la sacrificiu, ca sa limiteze pierderile umane si materiale in zona. Pe mine ma surprinde ca dupa 7 zile, din Bucuresti, emiti judecati, niste acuzatii nefondate", a spus presedintele PSD Gheorghe Marcu.
 
Liderul social-democrat a mai acuzat si reactia tarzie a ministrului de Interne, care ar fi trebuit sa ajunga la Dorohoi imediat dupa tragedie.

Gheorghe Marcu a facut in schimb aprecieri la adresa oamenilor simpli, a voluntarilor.

"In intervalul acestor 10 zile am gasit eroi anonimi care au muncit, din Iasi, din Suceava, care au lucrat ca voluntari poate 14 ore pe zi , nesolucitand nici mancare nici apa. Pe de alta parte am vazut si ipocrizia dusa la maxim, cand au venit reporterii si operatorii de la nivel national si puneau sa mai traga inca un cadru si inca un cadru ca se la iasa bine pentru Bucuresti", a mentionat liderul PSD.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
122

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
243

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
173

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...