SOCI 2014: Doi sportivi romani, exclusi de la Jocurile Olimpice de teama unei tragedii

Visul participarii la Jocurile Olimpice a fost spulberat pentru Alexandru Teodorescu si Nicolae Radu Sovaiala. Organizatorii de la Soci au decis sa-i excluda din concursul de sanie de teama unei tragedii.

Cei doi sportivi romani ar fi trebuit sa concureze miercuri in finala de la sanie, dar acest lucru nu se va intampla, conform unei decizii a organizatorilor, anunta editia tiparita a cotidianului Gazeta Sporturilor.

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, sustine ca masura a fost luata din ratiuni de siguranta, dupa ce marti dimineata cei doi au fost implicati intr-un accident.

"La antrenamentele de dimineata (marti dimineata - n.red.), cei doi sportivi s-au rasturnat in timpul coborarii si au avariat sania. Au primit o alta sanie si, dupa o a doua coborare, organizatorii au observat ca nu au siguranta si au decis sa nu-i lase sa ia startul miercuri", a declarat Dobrescu.

Organizatorii sunt mult mai precauti in astfel de cazuri dupa ce in urma cu patru ani, la Vancouver, georgianul Nodar Kumaritsvili a decedat in urma unui accident petrecut in timpul antrenamentelor.

Sania este considerata o disciplina mai periculoasa decat bobul sau skeletonul deoarece viteza poate ajunge si la 140 de kilometri pe ora.

Recordul ii apartine austriacului Manuel Pfister, 154 de kilometri pe ora la Vancouver.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben de inundații în Botoșani, de duminică dimineață până luni seară!

astăzi, 14:02

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au emis un cod galben de duminică, de la ora 06:00, până luni, ...

Ziua și amenzile: Cheflii din Centrul Vechi ”deranjați” de polițiștii locali!

astăzi, 13:28

În ciuda controalelor dese, a monitorizărilor permanente prin intermediul camerelor de supraveghere instalate în zonă, abaterile sunt la ordinea zilei. În cursul zilei de joi, 2...

Leon Dănăilă despre ultimele clipe ale soției sale, Alexandrina: ”Nu am încetat să-i duc flori nici când se afla în stare de inconștiență pe patul de spital!” (Foto, Video)

astăzi, 11:43

Puțini știu că medicul Leon Dănăilă a fost un soț împlinit, un bărbat care și-a iubit și încă își iubește soția, chiar și după moarte. Cei doi s-au cunoscut la Com...