Elixirul vindecător preparat din USTUROI ŞI LĂMÂIE, după o străveche reţetă

Acest tratament ieftin si sanatos, avand la baza lamaia si usturoiul, ar trebui urmat o data pe an. Are un efect detoxifiant si de curatare, reintinerind organismul din interior. Unul dintre aspectele de baza pentru care este atat de apreciat in medicina populara este efectul sau in scaderea colesterolului, dar si in mentinerea sanatatii inimii si a tensiunii arteriale optime.

Varianta 1 (Reteta originala)
Ingrediente:


-30 de catei de usturoi (opteaza pentru usturoiul bio sau cel cumparat de la tarani)

-5 lamai organice (se vor folosi cu tot cu coaja)

-1 litru de apa (preferabil cat mai pura, apa de izvor sau apa plata de calitate buna)

Curata cateii de usturoi si taie lamaile in jumatati sau sferturi, fara a le curata insa de coaja. Pune ingredientele intr-un blender si marunteste-le pana cand obtii un piure. Dupa aceea, fierbe continutul intr-o oala (sau cratita) in care ai turnat 1 litru de apa. Atentie! Este esential sa fiarba doar pentru o perioada scurta de timp. Trebuie sa dea doar intr-un clocot si, imediat dupa ce a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca lent, in mod natural. Dupa ce s-a racit si a ajuns la temperatura camerei, pune bautura in sticle sau borcane de sticla si pastreaz-o in frigider. Consistenta bauturii ar trebui sa fie cea a unui lapte condensat, dens.

Cum se consuma Bautura cu Lamaie si Usturoi

Se consuma jumatate de cana (sau o ceasca) de bautura cu lamaie si usturoi 1 data pe zi, cu 2 ore inainte sau dupa masa principala, timp de 3 saptamani consecutive. Agita bautura inainte de a o servi. Dupa 3 saptamani in care ai consumat zilnic o portie mica din aceasta bautura, urmeaza o pauza de 7-8 zile in care nu vei mai consuma deloc bautura.

Dupa aceasta pauza de aproximativ o saptamana, prepara reteta din nou si consuma iarasi jumate de cana de bautura zilnic, timp de 3 saptamani. Nu trebuie sa iti griji din cauza mirosului neplacut al usturoiului. Aceasta bautura terapeutica poate fi consuma cu usurinta, fara a stramba din nas din cauza mirosului de usturoi. Lamaia si usturoiul au ambele arome puternice, iar gustul de usturoi este neutralizat de sucul si coaja de lamaie.

Citeşte mai mult pe garbo.ro. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Apelul pompierilor botoșăneni: „Nu vrem să citim despre tine în ziarul de a doua zi sau pe internet”

Tuesday, 12 November 2024

Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani trag un semnal de alarmă în ceea ce privește buna informare a cetățeni...

BEJ s-a autosesizat în cazul unui candidat independent din Botoșani la parlamentare, care este motivul!

Tuesday, 12 November 2024

Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 7 din Botoșani s-a autosesizat în cazul unui candidat independent la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 1 decembrie 2024. Potrivi...

Omul de afaceri Silviu Prigoană a murit, după ce i s-a făcut rău într-un restaurant din Bran!

Tuesday, 12 November 2024

Silviu Prigoană, om de afaceri și fondatorul Realitatea TV, a murit astăzi în timp ce se afla la masă la un restaurant cunoscut de lângă Bran (cartierul Șimon). Există două ipoteze...