SOCANT! Un general de politie din R. Moldova dezvaluie: "Voronin a urmat exemplul lui Hitler"

SOCANT! Un general de politie din R. Moldova dezvaluie: "Voronin a urmat exemplul lui Hitler"

Anton Gamurari
ziare.com

O noua ipoteza legata de desfasurarea protestelor de la Chisinau incepute pe 7 aprilie este lansata de generalul-maior moldovean de politie Anton Gamurari, care sustine ca manifestarile au fost declansate si ulterior controlate de catre comunistii moldoveni si de Serviciul de Informatie si Securitate, speriati de rezultatele obtinute la alegeri.

"Nu mai e un secret ca motivul de baza a fost fraudarea alegerilor. La un moment dat, comunistii aveau peste 60%. Si atunci ei s-au speriat, iar pe presedintele Comisiei Electorale Centrale, Eugen Stirbu, l-a apucat o durere de inima. S-a creat o situatie paradoxala - rezulta ca PCRM dispune de 70-80 de mandate, iar partidele de opozitie - de 41. De parca parlamentul ar fi constituit nu din 101 deputati, ci din peste 120.

Comunistii aveau nevoie de doua zile ca sa musamalizeze lucrurile. Doar au votat si cei morti, si cei plecati peste hotare, si cetateni de pe loc cu multiple fise de insotire. Astfel, au aparut sute de mii de voturi in plus. Nu in zadar, cu un an in urma, un functionar de la SIS a fost plasat la Ministerul Dezvoltarii Informationale ca sa raspunda de evidenta populatiei. Si omul si-a facut treaba", a declarat Gamurari intr-un interviu acordat pentru "Timpul" si preluat de Romanian Global News.

Tinerii nu au fost controlati din strada ci din alta parte

Generalul moldovean mai sustine ca evenimentele de la Chisinau au fost provocate de la bun inceput, cu toate ca la ele au participat tineri bine intentionati.

"Tinerii au fost contactati pe Internet ca sa se adune, fara sa se precizeze cu ce scop anume. Banuiesc ca aceasta comanda a fost data de catre Serviciul de Informatie si Securitate, care tine mana pe pulsul informational din republica si care dispune de aparatajul respectiv", mai afirma Gamurari precizand ca tinerii participanti "nu au dispus de niste organizatori care sa-i conduca si sa le coordoneze actiunile".

In schimb, acestea au fost coordonate din alta parte."Au apasat butonul, au adunat tineretul si le-au ordonat: "Inainte!". Dintr-o data, in fruntea lor au aparut grupuri de baieti bine instruiti. Tot tineri, ca si cei din Piata, dar tunsi scurt, de tinuta sportiva, care i-au provocat pe ceilalti: haideti la presedintie, la parlament!", mai afirma Gamurari.

Acesta aduce si cateva argumente in favoarea afirmatiilor sale: "Provocarea a fost din partea lor. Un fost colaborator din Serviciul paza al Presedintiei mi-a spus ca nici chiar ei, bodyguarzii, nu stiau cum sa ajunga pe acoperis. Incolo avea acces un numar destul de limitat de persoane. Cum de a ajuns tanarul acela sa arboreze drapelul? Numai insotit de politie si securitate".

Politistii nu au actionat pentru ca nu au dorit sa ii bata pe manifestanti. Dar pe urma de ce i-au batut?

In opinia sa, actele de vandalism puteau fi evitate daca s-ar fi dorit acest lucru. "Ministerul de Interne are doua structuri puternice - brigada de politie cu destinatie speciala si regimentul "Scut", in care sunt suficiente persoane pentru a ocroti orice obiect de valoare primordiala pentru stat. Cum sa cedezi atat de usor aceste doua cladiri? Era suficient numai una din aceste structuri sa participe, ca sa fie blocat accesul in edificii.

Acum, ei afirma ca n-au folosit metodele respective, pentru ca manifestantii erau tineri si n-au dorit sa-i bata. Ma intreb: dar pe urma de ce i-au batut? De ce ii maltrateaza acum?", mai spune generalul.

Totodata, acesta sustine ca presedintele Voronin a dat ordin de retragere "ca sa dea vina pe tineret si pe liderii partidelor de opozitie pentru cele intamplate" si ca politia se astepta ca tinerii sa mearga mai departe - sa devasteze cladirile.

"Actele de vandalism au fost infaptuite de niste grupuri de tineri, instruite de serviciile respective. Pe acestia n-o sa-i gasesti printre cei retinuti, pentru ca au indeplinit ordinul sefului statului. Politia continua vanatoarea prin institutiile de invatamant, arestand si maltratand tineri nevinovati, care n-au avut nimic in comun cu actele de vandalism", mai sustine generalul.

Fosta lume criminala e legata astazi cu toate organele de putere

"In afara de SIS, Ministerul de Interne dispune de un aparat impunator. Practic, noi avem acum trei ministere - MAI, Centrul de Combatere a Crimelor Economice si Coruptiei si Directia misiuni speciale. E un conglomerat foarte mare de functionari care numai dauneaza tarii. Faptul ca cei de la conducere declara ca au lichidat lumea interlopa, ca nu mai exista criminali sunt povesti de adormit copiii.

Acum, in locul lumii criminale, au venit structurile de stat. Politia si CCCEC au ocupat aceasta nisa. Am fost nu demult in raionul Stefan-Voda si niste colegi mi-au spus direct ca fosta lume criminala e legata astazi cu toate organele de putere, inclusiv cu cei din Partidul Comunist. Ei au o singura sarcina - se mentina puterea comunista si sa-si faca mendrele", mai afirma generalul.

In plus, acesta nu se teme sa afirme ca in Republica Moldova "toate structurile lucreaza pentru imbogatirea si apararea clanului Voronin. Businessul din Moldova e acaparat de doua persoane - Oleg Voronin si Oleg Smirnov, ambii miliardari, care detin controlul si asupra resurselor energetice ale republicii. Degeaba Voronin o face pe mortul in popusoi, certandu-se fatis cu Smirnov, pentru ca cei doi fii ai lor se impaca bine. Nu mai are nici un sens lozinca lansata de comunisti in alegeri "Pentru o Moldova europeana", pentru ca, de fapt, ei ne reorienteaza spre Est. Nu in zadar Voronin a afectat grav relatiile nu numai cu Romania, ci cu intreaga Uniune Europeana".

Ca o concluzie, generalul Gamurari spune ca, pentru a se mentine la putere, presedintele Voronin "a urmat exemplul lui Hitler. A dat ordin sa dea foc Reichstagului moldovenesc. Mai devreme sau mai tarziu, el va trebui sa raspunda pentru cele intamplate".

Anton Gamurari a participat la formarea tuturor trupelor speciale ale Ministerului de Interne, incepand de la prima companie creata in cadrul Batalionului de patrula si santinela, apoi a fostului OMON. Pe 5 decembrie 1991, printr-o hotarare de guvern, a fost formata Brigada de politie cu destinatie speciala "Fulger", pe care Anton Gamurari a condus-o pana in 1997.

Ziare.com

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...

Consiliul Județean Botoșani: Oferte depuse pentru 28 de microbuze ecologice școlare!

astăzi, 18:10

Pentru microbuzele hibride, ce vor fi achiziționate printr-o finanțare din Fondul de Mediu, a fost depusă o ofertă care se află în procedură de evaluare tehnică. În cazul microbuzel...