Smecherii de Botosani versus Politia Rutiera!

Smecherii de Botosani versus Politia Rutiera!
În noaptea de 25/26.08.a.c., ora 01.00, printr-un apel de urgenţă, am fost sesizaţi că la intersecţia străzii Primăverii cu strada Prieteniei din municipiul Botoşani, conducătorul unui autoturism marca BMW tulbură ordinea şi liniştea publică prin turarea motorului şi efectuarea unor manevre de întorcere forţată.

În aproximativ două minute, la faţa locului s-au deplasat doi agenţi de poliţie rutieră care au identificat un autoturism marca BMW, de culoare gri, care era staţionat pe partea dreaptă a carosabilului, în dreptul trecerii de pietoni, fiind asigurat.
De asemenea, în apropierea autoturismului, a fost identificat numitul O. M., de 36 de ani, din municipiul Botoşani, căruia poliţiştii i-au solicitat documentele de identitate şi ale vehiculului.

Întrucât O.M. a declarat verbal că autoturismul aparţine fratelui său, fără a-l nominaliza, precizând că acesta este plecat la domiciliu, poliţiştii i-au solicitat să-l contacteze telefonic pentru a reveni în zonă şi să prezinte documentele autoturismului. Totodată i-au solicitat să-i comunice proprietarului că în caz contrar autoturismul urmează a fi ridicat.

 În aceste împrejurări, O. M. a precizat că documentele vehiculului se găsesc în interiorul acestuia, motiv pentru care s-a deplasat către portiera dreaptă faţă şi după ce a deschis-o, a pătruns în interior, a blocat portierele, ulterior pornind motorul şi demarând în trombă spre strada Sucevei, cu toate că a fost avertizat să nu plece de la faţa locului.

În acest timp, pe trotuar, se afla un grup format din aproximativ 10 persoane, care asistau pasivi la discuţia şi intervenţia lucrătorilor de poliţie.

Datorită faptului că situaţia risca să degenereze, poliţiştii rutieri au solicitat prin staţia de emisie – recepţie să fie spijiniţi cu alte forţe. Totodată au solicitat echipajelor mobile şi pedestre din municipiu, urmărirea autovehiculului în cauză.
La faţa locului au sosit ulterior alte trei echipaje de poliţie cu autoturismele din dotare, precum şi ofiţerul aflat la comanda Poliţiei Municipiului Botoşani.

Întrucât o parte din persoanele aflate la faţa locului au început să se manifeste gălăgios li s-a solicitat să părsească zona. Acestea însă au refuzat, motiv pentru care s-a procedat la legitimarea lor şi sancţionarea contravenţională conform prevederilor Legii nr. 61/1991 cu amenzi în cuantum de 500 lei fiecare.

Evenimentul s-a petrecut între orele 01.00 – 01.30, timp în care autoturismul în cauză a fost căutat de către poliţişti pe raza municipiului Botoşani, fără a fi însă identificat.

În acelaşi timp, zona a fost supravegheată până la dispersarea persoanelor,  fără a se înregistra acte de violenţă sau vreo faptă de natură penală. 

În aceste împrejurări, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice au fost sancţionate contravenţional  11 persoane.

 Astăzi 28.08.2009, conducătorul auto O. M. a fost depistat şi condus la sediul poliţiei rutiere, ocazie cu care a fost audiat cu privire la evenimentele în care a fost implicat. Totodată, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 61/1991 cu amendă în cuantum de 1.000 lei iar pentru nerespectarea semnalelor, indicaţiilor şi dispoziţiilor poliţistului rutier aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a fost sancţionat contravenţional conform O.U.G. 195/2002 republicată, cu amendă în cuantum de 240 lei şi suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 zile. 

În urma verificărilor în evidenţele Interpol s-a stabilit că autoturismul figurează înmatriculat în Bulgaria şi nu este sustras.

 Precizăm că pentru restabilirea ordinii şi liniştii publice precum şi pentru dispunerea măsurilor legale ce s-au impus, poliţiştii au acţionat în limitele competenţelor stabilite prin lege.


BIROUL DE PRESĂ AL I.P.J. BOTOŞANI
 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent într-o gospodărie din Botoșani, proprietarul a sunat imediat la 112!

astăzi, 12:12
2

Incendiul violent a izbucnit, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie din localitatea Poiana. Îngrijorat că flăcările ar putea să ajungă la casă și celelalte contrucții, ...

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate (Video)

astăzi, 11:24
26

Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”„Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și c...

FC Botoșani - CS Mioveni, astăzi de la ora 20:00

astăzi, 11:12
88

FC Botoșani întâlnește formația CS Mioveni în barajul de menținere/promovare în Superligă.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!FC Botoș...