Smart blindat cu ţigări de contrabandă

Smart blindat cu ţigări de contrabandă
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat un cetăţean care transporta cu autoturismul personal peste 10.600 ţigarete, timbrate R. Moldova. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 4700 lei, a fost reţinută în vederea confiscării, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă şi evaziune fiscală.

În cursul zilei de ieri, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră botoşăneni au oprit pentru control, în localitatea Ştefăneşti, un autoturism marca Smart, înmatriculat în Moldova, condus de Alexandru M., de 50 de ani, domiciliat în Bucureşti.

La controlul vehiculului, poliţiştii de frontieră au constatat că există spaţii special amenajate, respectiv în podul pedalier al autoturismului, în care sunt ascunse ţigări. Au fost găsite ascunse 10.600 de ţigarete, marca Winston şi Plugarul, de provenienţă R. Moldova. În timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că intenţiona să comercializeze ţigările în piaţa Botoşani.

Ţigările, în valoare de 4.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de
9.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul SPF Româneşti.

"Pe numele lui Alexandru M. s-au întocmit acte premergatoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, peste limita a 10.000 de ţigarete şi ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, dosarul urmând a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, competent în soluţionarea cauzei", a mentionat inspector de politie Minodora Racnea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
5

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
215

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
156

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...