Sloganul partidului lui Tőkés: "Ardealul e al ardelenilor, Ţinutul Secuiesc e al secuilor"

Sloganul partidului lui Tőkés: "Ardealul e al ardelenilor, Ţinutul Secuiesc e al secuilor"

   jurnalul.ro

Preşedintele Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Tőkés László, consideră că verdictul dat de Curtea de Apel Bucureşti, care a acordat personalitate juridică formaţiunii sale, este cel mai mare succes al carierei sale politice.

"Succesul acesta seamănă, prin proporţie, cu victoria Fideszului, în Ungaria, cu două treimi din voturi. Noi, încă din 2008, vorbim de unitatea maghiarilor din România, însă pentru mulţi acest lucru a însemnat doar realizarea intereselor proprii. Obiectivele noastre nu pot fi atinse prin funcţii şi poziţii, ci prin muncă, sarcini şi asumarea răspunderii", a spus parlamentarul european în presa maghiară, citat de Jurnalul.ro.

El a lansat un atac direct la adresa UDMR. "Au avut timp două decenii să ne arate ce pot, şi totuşi resimţim cu toţii consecinţele a 15 ani cu UDMR la guvernare", a spus pastorul reformat. "Un partid nu poate reprezenta obiectivele unei singure persoane, ea este doar o unealtă, precum un topor. Dacă toporul nu mai taie, o ascuţim, o dată, de 10 ori, de 100 de ori, dar dacă nici atunci nu taie, atunci luăm altul", explică Tőkés necesitatea creării partidului Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP)

"Centrul partidului nostru va fi în Ardeal şi nu în Bucureşti"

Tokes Laszlo susţine că partidul său este singurul din România care se opune extracţiei aurului pe bază de cianuri la Roşia Montană.

"Poziţia noastră arată că avem obiective naţionale, în interesul poporului şi, în mod special, reprezentăm toţi maghiarii din România, în opoziţie cu celelalte partide din România, suspecte de corupţie în febra lor după aur, care se opun chiar şi Europei", a spus Tőkés în Magyar Hirlap. "Centrul partidului nostru va fi în Ardeal şi nu în Bucureşti, cum este cel al UDMR-ului. Noi niciodată nu vom da explicaţii de la Bucureşti, că de ce nu se poate asta sau aia. Obiectivul nostru este reconstrucţia Ardealului, incluzând aici şi Ţinutul Secuiesc. De aceea, sloganul partidului nostru va fi: Ardealul este al ardelenilor, Ţinutul Secuiesc este al secuilor", a încheiat Tőkés Laszlo, conform Jurnalul.ro.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
186

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
188

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
273

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...