Situație tensionată la Spitalul Județean! "Să nu le permitem să ne calce în picioare!"

Situație tensionată la Spitalul Județean! "Să nu le permitem să ne calce în picioare!"
Vestea că salariile angajaților de la Spitalul Județean Mavromati ar putea fi reduse, pentru o perioadă de câteva luni, a stârnit un val de reacții în rândul acestora, oamenii amenințând cu proteste.

Președintele Consiliului Județean, Florin Țurcanu, a declarat luni că nu vor mai fi tăiate sporurile, dar recomandă conducerii unității spitalicești să procedeze ca la Nova Apaserv, adică să fie reduse salariile pentru o perioadă de până la trei luni, iar ulterior, după ce spitalul se va redresa din punct de vedere financiar, să le fie achitate salariaților și sumele cu care le-au fost reduse salariile.

"Speram din tot sufletul ca sindicatele nu vor fi de acord cu aceasta masura..."

“Sa iesim in strada si sa nu le permitem sa ne calce in picioare. Domnul Turcanu a promis marea cu sarea pana a primit votul nostru si acum ne ia painea de la gura copiilor. Dumnealui se distreaza pe banii nostri si noi suntem obligati sa platim cursurile de igiena si acum ne cere sa platim si datoriile spitalului pe care nu le-am facut noi, nu e vina noastra ca au adus spitalul in faliment".

“Acum mai mult ca niciodata trebuie sa fim uniti si sa nu le permitem sa ne faca asa ceva", sunt doar câteva dintre mesajele postate pe Facebook.

“Noi am obtinut inca de pe 11 august autorizatia pentru pichetarea Consiliului Judetean. In functie de negocierile de astazi, ora 10, vom da curs actiunilor sindicale", susțin și reprezentanții Sindicatului Solidaritatea Sanitară Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
38

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
169

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...

Sfințire de paraclis și hram la Mănăstirea Coșula. Ierodiacon hirotonit preot, starețul a primit ”Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” (Foto)

astăzi, 07:42
191

Slujba de sfințire a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, dimpreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și ...