Situaţie halucinantă într-o comună din Botoşani: 5000 de persoane la acelaşi domiciliu

Populația oficială a comunei a ajuns la peste 11000 de locuitori, în timp ce numărul real ar fi în jur de 3600 de persoane. 

Situaţie halucinantă într-o comună din Botoşani: 5000 de persoane la acelaşi domiciliu

   Foto: Știrileprotv

Într-o comună din Botoşani, aflată la mică distanță de granița cu Ucraina, o situație incredibilă a atras atenția autorităților. În ultimii ani, numărul locuitorilor înregistrat la aceeaşi adresă a explodat, iar la un singur domiciliu, de exemplu, figurează chiar şi aproape 5000 de persoane.

5000 de persoane figurează la acelaşi domiciliu

Proprietarul imobilului, din comuna Vârfu Câmpului, a recunoscut că primea bani, cel puţin 50 de euro, pentru a facilita întocmirea documentelor, majoritatea de la cetățeni ucraineni, care și-au redobândit cetățenia română. De 6 ani, mii de cetățeni au fost înscriși, cu adresa respectivă, la Serviciul de Evidență a Populației din Bucecea.

Gheorghina Cozmaciuc - serviciul de evidenţă a populaţiei Bucecea:

„Veneau cu actele, actele originale, cu copie, cu proprietarul, care era dumnealui proprietar, cu actul de proprietate. Noi le-am făcut cărţi de identitate, unul le-a luat şi a plecat”, a declarat Gheorghe Cozmaciuc de la Serviciul de Evidență a Populației din Bucecea. 

În vara anului trecut, statul a adoptat o lege care spune că la o adresă nu mai pot fi înregistrate mai mult de 10 persoane.

Am făcut diferite demersuri la instituţiile abilitate doar că nu am primit niciun răspuns. Pe fondul modificării legislative. Au început şi anulări de cărţi de identitate”, a declarat Dan Spatariu, secretarul comunei Vârfu Câmpului, potrivit observatornews.ro.

De vină, o angajată de la primarie

În prezent, la una dintre adrese mai sunt înregistrate în jur de 3700 de persoane, deși numărul a fost inițial mult mai mare. Proprietarul a încercat să se retragă, însă a acuzat o angajată din primărie că ar continua să emită acte pe domiciliul său. Pe lângă el, mai sunt şi alţi proprietari care ţineau la ei, în evidenţe, mai mulţi oameni.

Alemnariţei Petru - proprietar:

„M-am autodenunţat pentru că nu este posibil ca fără ştirea ta de ce nu ne-a anunţat şi pe noi cineva că avem atâtea persoane în spaţiu?”, a spus un proprietar. 

„N-am văzut ucraineni pe aici. Rar, câteodată, veneau cu maşina, GPS-ul îi aducea aici”, a povestit o bătrână. 

Populația oficială a comunei a ajuns la peste 11000 de locuitori, în timp ce numărul real ar fi în jur de 3600 de persoane. Direcția Generală Anticorupție a demarat o anchetă în urma autosesizărilor, însă cazul a fost clasat din cauza lipsei de probe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Regula pe care trebuie să o respecte toți șoferii! Amenzile pot ajunge la 3.000 de lei!

astăzi, 12:27
137

Puțini sunt cei care cunosc această prevedere importantă din Codul Rutier.Potrivit Regulamentului Circulației Rutiere, șoferii trebuie să acorde mare atenție pietonilor. Atunci când p...

Într-o comună din Botoșani se caută brutari, cofetari și patiseri, salariile depășesc 5.000 de lei! – LISTA locurilor de muncă vacante

astăzi, 12:05
438

O firmă din Iași angajează pentru un punct de lucru din Hlipiceni, județul Botoșani, brutari, cofetari și patiseri, salariile anunțate fiind de peste 5.000 de lei.Se solicită studii medii,...

Fost polițist de frontieră obligat să muncească 60 de zile, pe gratis, după ce a amenințat un polițist botoșănean și i-a rupt epoleții!

astăzi, 11:42
490

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Petru T., fără antecedente penale, la un an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, refu...