Elevi din Dorohoi și din Iași, câștigătorii etapei interjudețene a concursului „Cu viața mea apăr viața!” (foto)

Câștigătorii au primit diplome, medalii și cupe. Echipajele clasate pe primul loc vor participa la etapa națională a concursului, care se va desfășura la Deva, în perioada 16 – 19 iunie.

Elevi din Dorohoi și din Iași, câștigătorii etapei interjudețene a concursului „Cu viața mea apăr viața!” (foto)

Elevii din trei județe au participat, astăzi, la etapa interjudețeană a concursului cu tematică de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani și Inspectoratul Școlar Județean Botoșani.

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start șase echipaje de la școli și licee din județele Botoșani, Suceava și Iași, câștigătoarele etapei județene.

Concursul a avut ca scop cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc ce pot genera situaţii de urgenţă sau dezastre, a modului de acţiune în cazul iminenţei producerii unei situaţii de urgenţă, precum și formarea spiritului de solidaritate şi implicarea în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în astfel de cazuri.

Concurenții au avut de susținut trei probe: una teoretică şi două practice. La proba teoretică, elevii au completat un chestionar cu întrebări din domeniul protecţiei civile. Probele practice au constat în transportarea unei persoane accidentate pe targă pe o distanță de 50 m și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contracronometru.

La final, clasamentul se prezintă astfel:

Categoria gimnaziu băieți/mixt:         

Locul I – Școala Gimnazială "Spiru Haret " Dorohoi, județul Botoșani

Locul II –Școala Gimnazială Hărmăneștii Vechi, județul Iași

Locul III –Școala Gimnazială "Ioan Ciurea" Fălticeni , județul Suceava

La categoria liceu:

Locul I – Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași

Locul II – Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, județul Suceava

Locul III – Colegiul Național "A.T. Laurian" Botoșani .

Competiția s-a încheiat cu o festivitate de premiere, la care au participat inspectorul general al IȘJ Botoșani, profesor Bogdan Gheorghe Suruciuc, dar și inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel Dan – Decebal Muraru.

Câștigătorii au primit diplome, medalii și cupe. Echipajele clasate pe primul loc vor participa la etapa națională a concursului, care se va desfășura la Deva, în perioada 16 – 19 iunie.

Adresăm felicitări tuturor elevilor care au participat și instituțiilor de învățământ din care aceștia au făcut parte: Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani, Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări Iași, Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca, județul Suceava, Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi, Școala Gimnazială Hărmăneștii Vechi, județul Iași, Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, județul Suceava.

Competiția a fost organizată cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Botoșani, Societății Naționale de Cruce Roșie – Filiala Botoșani, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Botoșani, Liceului cu Program Sportiv Botoșani, dar și a voluntarilor din cadrul programului național „Salvatori din Pasiune”.













 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Regula pe care trebuie să o respecte toți șoferii! Amenzile pot ajunge la 3.000 de lei!

astăzi, 12:27
28

Puțini sunt cei care cunosc această prevedere importantă din Codul Rutier.Potrivit Regulamentului Circulației Rutiere, șoferii trebuie să acorde mare atenție pietonilor. Atunci când p...

Într-o comună din Botoșani se caută brutari, cofetari și patiseri, salariile depășesc 5.000 de lei! – LISTA locurilor de muncă vacante

astăzi, 12:05
248

O firmă din Iași angajează pentru un punct de lucru din Hlipiceni, județul Botoșani, brutari, cofetari și patiseri, salariile anunțate fiind de peste 5.000 de lei.Se solicită studii medii,...

Fost polițist de frontieră obligat să muncească 60 de zile, pe gratis, după ce a amenințat un polițist botoșănean și i-a rupt epoleții!

astăzi, 11:42
451

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Petru T., fără antecedente penale, la un an și zece luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, refu...