Situatia salariilor difera de la o scoala la alta, spune Liviu Axinte!

Situatia salariilor difera de la o scoala la alta, spune Liviu Axinte!

 LIVIU AXINTE  

Dupa ce reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean au anuntat ca salariile pentru luna februarie sunt acoperite doar in proportie de 30%, liderul Ligii Sindicatelor din Invatamant Botosani sustine ca aceasta problema este doar la nivelul municipiilor Botosani si Dorohoi, unde fondurile sunt insuficiente.

Liviu Axinte este de parere ca in toate unitatile de invatamant lefurile vor fi platite, chiar daca este posibil sa apara o intarziere de cateva zile.

"Situatia difera de la o scoala la alta. Eu cred ca problema se va rezolva in perioada urmatoare, nu credem ca se va ajunge in situatia in care sa nu ne incasam salariile pentru luna februarie, ar putea exista un decalaj al zilei de plata", a precizat Liviu Axinte.

Liderul LSI sustine ca problema salariilor din luna februarie ar putea fi rezolvata prin aducerea unor sume din trimestrul II sau III, care ulterior sa fie acoperite prin rectificari bugetare.

"Exista aceasta posibilitate de a se efectua doua rectificari bugetare pe an, asa cum spune legea responsabilitatii fiscale, si trebuie mentionat ca aceasta neincadrare in buget nu se datoreaza scolilor. Scolile au trimis proiectele de buget, luand in calcul salariile stabilite asa cum spune Legea 285, dar practic este vorba de neaprobarea bugetelor asa cum au fost solicitate de catre scoli, desi fundamentarea s-a facut corect", a spus Axinte.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
22

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
96

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
40

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...