Sistemele de acces in scoli ar putea fi montate pana la sfarsitul acestui an!

Sistemele de acces in scoli ar putea fi montate pana la sfarsitul acestui an!
Pana la sfarsitul anului, ISJ ar putea monta in scolile botosanene sistemele de acces care sa permita legitimarea si pontajul elevilor, dar si al cadrelor didactice la intrarea in unitatea de invatamant.

"O sa mai facem o solicitare catre Primaria municipiului Botosani, au fost purtate discutii prealabile pe acest subiect, si daca se va aproba in buget o suma destinata acestui sistem de acces in scoli, control acces si monitorizare a absentelor, atunci probabil ca pana la sfarsitul acestui an vor fi montate aceste sisteme", a declarat marti Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.

Pana in luna februarie 2012, Inspectoratul Scolar Judetean are termen sa gaseasca solutii pentru achizitionarea de sisteme.

Desi, initial, s-a pus in discutie ca in unitatile de invatamant sa fie montate sisteme de acces si pontaj pe baza de cartela, inspectorul general Ada Macovei sustine ca un astfel de sistem este costisitor, iar in cazul in care un elev pierde cartela, pe baza acesteia poate intra o alta persoana in scoala.

In aceste conditii, o alta solutie propusa de Inspectoratul Scolar este un sistem de acces pe baza de amprenta digitala

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de colectare deșeuri electrice și electronice în municipiul Botoșani, iată care sunt punctele de colectare!

astăzi, 18:41
26

De ce să predai spre reciclare deșeurile de echipamente electrice?Deșeurile electrice și electronice conțin pe de-o parte substanțe periculoase pentru mediu și sănătate și pe de altă pa...

Botoșănean prins la ieșirea din oraș conducând fără permis o mașină cu numere false!

astăzi, 18:11
40

În cursul zilei de luni,29 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani –Biroul Rutier au oprit pe Șoseaua Iașului din municipiul Botoșani un autoturism condus...

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
41

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...