SIP Botosani solicita respectarea contractului national de munca a cadrelor didactice!

SIP Botosani solicita respectarea contractului national de munca a cadrelor didactice!
Una dintre problemele cu care se confrunta Sindicatul Invatamantului Preuniversitar Botosani este in legatura cu unii membri de sindicat care solicita sindicatului diverse drepturi si modalitati pentu a putea intra in posesia acestor drepturi financiare.

"Ma refer la mamele care au nascut un copil, le-am explicat ca nu avem contractul colectiv de munca pe rol, ca s-a suspendat si ca atare ne prevalam de prevederile contractului national de munca, unic la nivel national, valabil pe perioada 2007-2010. In acest contract, cap.1, art .51 C spune ca se acorda un salariu mediu pe unitate, de catre angajator, mamei pentru nasterea fiecarui copil. Cadrele aflate in aceasta situatie se lovesc de un raspuns negativ din partea angajatorului, care spun ca nu mai au dreptul la acest salariu", a spus Maria Tiprigan, lidera SIP.

De asemenea, in conformitate cu acelasi contract national de munca, au aceleasi drepturi si cadrele didactice care ies la pensie, numai ca primesc doua salarii in loc de un salariu.

"Si cei care ies la pensie trebuie sa se adreseze directorilor de scoli sa solicite doua salarii. Am solicitat colegilor nostri sa ceara unitatilor scolare sa faca o estimare a sumelor necesare pentru achitarea diferentelor salariale vizavi de legea 221, pentru a se sti clar cati bani trebuie sa ia cadrele. Aceasta situatie trebuie transmisa cat de urgent la Inspectoratul Scolar Judetean, pentru a le transmite minsiterului, pentru a se prinde in buget", a spus lidera SIP.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
230

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
389

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
535

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...