Sindicatul bugetarilor contesta decizia Guvernului vizavi de programul de lucru

Sindicatul bugetarilor contesta decizia Guvernului vizavi de programul de lucru
Alianţa Naţională a Sindicatelor Bugetarilor "Sed Lex" este împotriva modificării orarului de lucru al angajaţilor din instituţiile publice. "După ce au rezolvat toate problemele guvernării mai rămăseseră câteva lucruri fine de rezolvat, cum ar fi programul de lucru şi în rest totul merge asemenea unui ceas elveţian pentru a putea trăi bine", precizează oficialii Alianței.

"Decizia Guvernului nu respectă prevederile legale în materie de consultare a organizaţiilor sindicale, păstrând obiceiul vechiului Guvern de a se comporta discreţionar", se precizează în comunicatul Biroului de Presă al celor de "Fed Lex".

Conducerea federaţiei sindicale aduce următoarele precizări pentru a demonstra că modificarea programului nu e benefică pentru mediul de afaceri şi nici pentru angajaţi.

-Unele instituţii îşi organizau programul astfel încât două zile pe săptămână să poată lucra cu cetăţenii până la ora 18.00.

-Guvernul nu are bani să plătească orele suplimentare şi nici nu poate acorda timp liber corespunzător pentru orele lucrate peste program, doarece, din cauza deficitului de personal, absenţa oricărui salariat de la locul de muncă ar aduce prejudicii bunei funcţionări a instituţiei

-Cei mai mulţi agenţi economici sau persoane fizice se obişnuiseră deja cu programul actual al instituţiilor publice

-Programul de lucru anulat de către Guvern a fost discutat cu partenerii sociali în cadrul comisiilor paritare şi era un compromis care rezolva atât problema plăţii orelor suplimentare, cât şi a timpului liber care trebuie acordat - scurtând programul, în ziua de vineri până la ora 14.00.

-Decizia luată de către Guvern, fără o analiză prealabilă, va bulversa atât activitatea instituţiilor publice, cât şi pe cea a agenţilor economic.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
13

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
71

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
22

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...