Sindicaliștii din Sănătatea botoșăneană, cu jalba-n proțap la șefii CJ: "Obligația lor este să ceară. Și eu cer, dar nu primesc", a spus Țurcanu!

Sindicaliștii din Sănătatea botoșăneană, cu jalba-n proțap la șefii CJ: "Obligația lor este să ceară. Și eu cer, dar nu primesc", a spus Țurcanu!
După ce, miercuri, s-au prezentat la Consiliul Județean reprezentanții Sindicatului de la Secția de Psihiatrie, joi a venit rândul sindicaliștilor de la Sanitas, de la Spitalul Județean, să aibă discuții cu președintele și vicepreședintele Consiliului Județean.

Sindicaliștii au cerut Executivului CJ să facă demersuri la nivel central în vederea suplimentării fondurilor, însă președintele Consiliului Județean le-a spus că trebuie să înțeleagă că trebuie să se încadreze în banii primiți.

"Când am avut posibilitate am sprijinit Spitalul Județean, și voi face acest lucru de câte ori am posibilitatea. În același timp i-am rugat să înțeleagă că veniturile sunt cele pe care le avem. Noi la ora actuală avem undeva peste 11 miliarde de lei vechi cheltuieli mai mari decât venituri. Deja avem datorii de 2 milioane de euro care nu sunt achitate la zi. Dacă vom continua să acumulăm datorii în fiecare lună, până la sfârșitul anului se mai adună un milion și ceva de euro. Și care va fi finalul? Din punctul de vedere al sindicaliștilor finalul ar fi să aduc bani, obligația lor este să ceară. Și eu cer, dar nu primesc", a spus președintele CJ.

La rândul său, vicepreședintele Gheorghe Sorescu a menționat că la Spitalul Județean este necesară gândirea unei strategii pe termen scurt și a uneia pe termen mediu și lung.

"Strategia pe termen scurt nu înseamnă altceva decât să ne încadrăm în sumele alocate de Casă, eventual sumele care ar mai însemna niște venituri suplimentare, iar strategia pe termen mediu înseamnă ca în noua clasificare de la anul să încercăm să obținem o finanțare mai mare", a afirmat Gheorghe Sorescu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
109

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
114

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
163

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...