Sindicalistii din invatamant din Botosani, nemultumiti de deciziile Guvernului!

Reprezentantii Ligii Sindicale din Invatamant sunt nemultumiti guvernantii isi vor asuma raspunderea pe Legea Educatiei, fara a se trece initial printr-o dezbatere parlamentara, lucru ce le-ar fi dat un plus de siguranta sindicalistilor din invatamant.

"Am luat act de decizia Guvernului privind asumarea raspunderii pe o serie de acte normative, printre care s-a mentionat Legea Educatiei. Pozitia noastra este ca o lege de o asemenea importanta nu ar trebui sa ocoleasca dezbaterea parlamentara. Asa cum si Federatia noastra s-a exprimat, noi condamnam aceasta politica a Guvernului de promovare a unor legi de interes deosebit prin asumarea raspunderii in Parlament", a spus Liviu Axinte, presedintele LSI Botosani.

De asemenea, un alt proiect de lege pe care Guvernul intentioneza sa-si asume raspunderea va fi cel al Legii salarizarii unitare, unde, potrivit sindicalistilor, se va folosi aceeasi metoda de Guvern, de a evita dezbaterea parlamentara, pentru a nu tine cont de deciziile Curtii Constitutionale.

Desi Legea salarizarii unice ar trebui sa echilibreze intr-o oarecare masura veniturile bugetarilor, liderul sindical Liviu Axinte crede ca va fi o crestere doar pentru debutanti, care vor ajunge la aceleasi salarii cu profesorii cu cativa ani vechi, iar in acest fel nu se va mai tine de treptele profesionale.

"O crestere exclusiva a salariilor doar la nivelul de jos al grilei de salarizare va conduce la aplatizarea totala a grilei, ajungand ca personalul debutant sa aiba salariu egal cu al unui angajat cu o oarecare vechime si nu s-ar mai tine cont de treptele profesionatele. Cred ca vom fi pusi in fata faptului implinit si nu ramane decat sa contestam din nou modul acesta de legiferare", a adaugat Axinte.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
45

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
45

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
300

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...