Şeful ANAF: Presa şi statul sunt de vină pentru neplata stimulentelor de la Finanţe

Şeful ANAF: Presa şi statul sunt de vină pentru neplata stimulentelor de la Finanţe

 Sorin Blejnar  

Oamenii au încercat să discute cu seful ANAF, Sorin Blejnar. Acesta le-a spus oamenilor că au rămas fără stimulente din cauza statului ÅŸi a presei. El afirmat că presa e responsabilă pentru că li s-au eliminat sporurile.

"Dumneavoastră cei de la presă aveÅ£i parte din această vină la faptul că aceÅŸti oameni nu sunt plătiÅ£i pentru că aÅ£i spus în permanenţă că cei de la FinanÅ£e au trecut mai uÅŸor peste scăderea de 25 % pentru că primesc stimulente. Dumneavoastră sunteÅ£i parte pentru că aceÅŸti oameni nu primesc banii, de cealaltă parte sunt eu, dar eu cred că din partea mea voi rezolva. Oamenii o să-ÅŸi primească bani. Acest sistem a fost prost ÅŸi noi l-am corectat, după 20 de ani cineva a corectat acest sistem", a declarat Sorin Blejnar, ÅŸeful ANAF.

"O să se dea banii. Săptămâna asta, luni, în plenul Camerei DeputaÅ£ilor a fost aprobat amendamentul de modificare a legii 330/2009 ÅŸi oug 1/2001 care după 20 de ani de zile reglementează statul ÅŸi salarizarea oamenilor din această instituÅ£ie. Oamenii aceÅŸtia vor primi mai mulÅ£i bani după ce va apărea în Monitorul Oficial", a spus Sorin Blejnar.

În acest moment, sute de angajaÅ£i de la Ministerul de FinanÅ£e ÅŸi ANAF nu mai lucrează. Protestatarii îl aÅŸteaptă la discuÅ£ii pe ministrul FinanÅ£elor, Gheorghe IalomiÅ£ianu. AngajaÅ£ii sunt nemulÅ£umiÅ£i deoarece nu ÅŸi-au mai primit stimulentele de două luni.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
20

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
28

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
283

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...