Sindicalistii contesta in instanta noile masuri care privesc atestatele de asistent maternal profesionist!

Sindicalistii contesta in instanta noile masuri care privesc atestatele de asistent maternal profesionist!

 MARIUS OROSANU, presedinte Sindicatul Impact Botosani  

Comisia pentru Protectia Copilului din cadrul DGASPC Botosani a elaborat alte criterii pentru evaluarea asistentilor maternali profesionisti al caror atestat expira sau pentru cei care vor sa devina asistent maternal profesionist.

Unul dintre criteriile specifice ce sunt luate in vedere in comisia pentru protectia copilului, pentru atestarea sau reatestarea asistentilor maternali, este legat de spatiul pe care trebuie sa il detina un asistent maternal pentru copiii luati in plasament.

Potrivit liderului de sindicat Impact, Marius Orosanu, pana acum nu era precizat cat spatiu trebuie sa fie alocat unui copil, prevederea fiind facuta la modul general, intrucat legea presupunea doar ca trebuie sa fie conditii decente de trai. In noile conditii este specificat foarte clar ca "locuinta formata din trei/patru camere constituie un avantaj, dar numai in conditiile in care numarul membrilor familiei permite respectarea criteriului referitor la asigurarea spatiului personalizat pentru copii primiti in plasament".

"Sunt cateva criterii care sunt peste lege si vrem sa le contestam. Pe langa acel criteriu de spatiu personalizat este si nivelul de educatie, intrucat pana acum asistentii maternali puteau avea studii generale, iar acum este obligatoriu zece clase", a precizat Marius Orosanu.

O alta modificare face referire la cine nu poate fi asistent maternal profesionist, mentionandu-se ca varsta solicitantului la data atestarii trebuie sa fie cu cel putin trei ani mai mica decat varsta legala de pensionare.

"Am fi de acord cu pensionarea, numai ca precizarea pe care au facut-o nu este corecta. De exemplu, eu ies la pensie la 62 de ani, daca am acum 60 de ani si fac cerere pentru atestare sau chiar reatestare nu mai am voie. Ori eu la 60 de ani nu sunt pensionar, deci trebuie sa imi dea voie. In cei doi ani pe care ii mai am pana la pensie pot sa desfasor activitatea de asistent maternal, iar in clipa cand am implinit conditiile de pensionare, atunci sunt de acord. Aceasta conditie pe criterii de varsta este discriminatorie", a spus Marius Orosanu.

Ultima conditie ce urmeaza a fi contestata de liderul de sindicat in instanta este tot despre cine nu poate fi asistent maternal, respectiv "persoana in cazul careia un alt membru al familiei care locuieste la acelasi domiciliu desfasoara activitatea de asistent maternal profesionist nu poate fi asistent maternal profesionist".

"Acest gen de cazuri sunt valabile doar pentru maxim zece familii, in care si sotia si sotul sunt asistenti maternali. Este iarasi discriminatoriu. Multi dintre ei sunt model si sotul si sotia din punctul de vedere al indeplinirii sarcinilor", a conchis liderul Sindicatului Impact.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
119

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
435

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
64

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...