Absolventii de la "Spiru Haret" au la dispozitie un an sa sustina din nou licenta!

Absolventii de la "Spiru Haret" au la dispozitie un an sa sustina din nou licenta!
Toti studentii care au absolvit Universitatea "Spiru Haret", indiferent de anul in care au terminat facultatea, care au fost scolarizati la forme de invatamant ilegale, au la dispozitie un an ca sa-si sustina din nou examenul de licenta in cadrul universitatilor care au fost evaluate institutional.

Concret, absolventii "Spiru Haret" care vor sa aiba diploma recunoscuta trebuie sa se inscrie la una dintre universitatile legale, unde vor preda vechea diploma si se vor inscrie in sesiuni speciale de examinare, informeaza Gandul.

Absolventii care vor obtine nota de trecere la cele patru sau cinci examene, dar si cei care si-au finalizat studiile in aceasta vara prin intermediul programelor ilegale or avea ocazia sa sustina din nou licenta in perioadele normale de examinare.

Singura diferenta este ca in cazul absolventilor anului universitar 2008-2009 ministerul nu a eliberat diplome vor prezenta in schimb certificatele de absolvire pe care le vor ridica de la facultatile Universitatii "Spiru Haret".

Astfel, absolventii care vor obtine note de trecere si la examenele speciale si la examinarea licentei vor primi diplome din partea universitatilor unde au fost reevaluati.

Deocamdata nu s-a stabilit cine va suporta taxele ce trebuiesc platite pentru toate aceste reexaminari existand trei variante: fie absolventul, fie Universitatea "Spiru Haret", prin decontarea cheltuielilor, fie universitatile care fac evaluarea.

In privinta studentilor care au parcurs programe de studiu ce au primit avizul ARACIS dar care nu au fost reevaluate dupa cinci ani, acestia vor putea sa-si continue studiile linistiti insa pentru respectivele specializari universitatea nu va mai avea dreptul sa organizeze admitere.

Cat despre programele de studiu care au autorizare sau acreditare acestea vor fi reintroduse in hotararea de guvern ce cuprinde toate universitatile din sistemul national de invatamant prin intermediul unei anexe.

Ecaterina Andronescu nu a dorit sa faca nici un fel de precizare cu privire la forma pe care o va avea pana la urma documentul, declarandu-ne doar ca acest proiect trebuie discutat si cu expertii MECI inainte de a fi facut public.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
118

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
194

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
431

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...