Si-au pierdut o parte din avere, dupa ce li s-a dat foc la gospodarie!

Si-au pierdut o parte din avere, dupa ce li s-a dat foc la gospodarie!
O familie din comuna botoşăneană Blândeşti şi-a pierdut o parte din avere într-un incendiu provocat. Persoana care a incendiat una dintre anexele din gospodăria Lăcrămioarei G. a legat cu sârmă uşa de acces în locuinţa unde dormea proprietara casei şi trei nepoţi.

Puţin după ora 2.00, unul dintre nepoţi şi-a dat seama că sunt blocaţi în casă şi a solicitat ajutorul pompierilor. Aceştia nu ştiau că anexa, care era situată în spatele imobilului unde dormeau, ardea.

Unul dintre vecini a observat flăcările şi a cerut şi el sprijinul pompierilor, după care i-a eliberat pe cei patru din captivitate.

Sesizaţi, pompierii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani s-au deplasat la locul indicat cu două autospeciale cu apă şi spumă.

La sosirea gărzii de intervenţie, flăcările cuprinsesera bunurile din cele două încăperi ale anexei şi o parte din acoperiş. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 9 pompieri, timp de aproximativ 2 ore.

Aceştia au scos din flăcări şi o butelie, evitând astfel o explozie.

Flăcările au distrus cca. 60 m .p. din acoperişul casei, mobilierul din cele două încăperi ( paturi, dulapuri, scaune, mese), un televizor, un frigider, un aragaz, precum şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Valoarea pagubelor se ridică la cca. 8.000 lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 60.000 lei.

Cazul a fost preluat de poliţiştii din Blândeşti.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
24

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
48

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
27

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...