CJAS va cere evaluarea managerilor de spitale!

CJAS va cere evaluarea managerilor de spitale!

 RODICA HUTULEAC, presedinte CJAS  

Autoritatile locale vor trebui sa faca evaluarea managerilor institutiilor sanitare pe care le au in subordine, pentru a vedea cum si-au dus acestia la indeplinire sarcinile, de cand spitalele au trecut in subordinea Consiliului Judetean, respectiv Consiliilor Locale.

Presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Rodica Hutuleac, sustine ca in cazul in care autoritatile nu vor proceda la o astfel de evaluare, atunci acest lucru va fi cerut de Casa.

“Vrem sa vedem si noi care este situatia, pentru ca a trecut un an de cand spitalele au fost transferate de la Ministerul Sanatatii. Evaluarea managerului este si un indicator de calitate", a spus Rodica Hutuleac.

In cazul in care se va constata ca nu au fost indepliniti unii indicatori, membrii Consiliilor de Administratie vor trebui sa instiinteze Ministerul Sanatatii, iar managerii spitalelor aflati in aceasta situatie vor trebui ca in termen de 30 de zile sa remedieze deficientele.

Daca in acest interval de timp nu vor indeplini sarcinile trasate, Consiliul de Administratie poate lua decizia de a schimba intreg comitetul director din unitatea respectiva, inclusiv managerul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
55

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
317

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
137

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...