Şi-a recuperat în instanţă maşina confiscată de poliţie, însă, când să o ridice, a aflat că e vândută

Şi-a recuperat în instanţă maşina confiscată de poliţie, însă, când să o ridice, a aflat că e vândută

   Monitorul de Suceava

A demonstrat în instanţă că poliţia din Vaslui a comis un abuz împotriva sa, după ce i-a confiscat maşina cu care transporta produse agricole, în calitate de producător atestat. După un proces de trei luni de zile, bărbatul a obţinut decizia definitivă şi irevocabilă şi, ieri, a mers cu ea la poliţie, pentru a-şi ridica maşina.

Aici, însă, bărbatul din Suceava a avut parte de cel mai frustrant moment din viaţa sa. A fost purtat de la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui la Direcţia de Finanţe, până când i s-a comunicat sec că maşina şi porumbul pe care îl transporta i-au fost vândute pe preţuri de nimic, scrie monitorulsv.ro.

Cum i-a fost confiscată maşina suceveanului

Stelică Buzec, domiciliat în satul Mironu, comuna Valea Moldovei, judeţul Suceava, a rămas fără marfă, dar mai ales fără maşină pe 19 iulie. Cu o zi înainte, pe 18 iulie, bărbatul, însoţit de un consătean, a plecat în Vaslui, cu cantitatea de 1.500 de kilograme de cartofi producţie proprie, pentru a face schimb cu porumb, de care avea nevoie pentru hrana animalelor. Schimbul a fost realizat, bărbatul încărcând în autoutilitara marca Mercedes Benz, proprietate personală, SV-03-BNK, 2.800 de kilograme de porumb.

Tras pe dreapta de o patrulă de poliţie pe raza municipiului Vaslui, suceveanul i-a explicat poliţistului că este deţinător de certificat de producător, emis de Primăria Valea Moldovei, numai că nu îl are la el, nereuşind să-l ridice de la primărie înainte de a pleca.

Pentru transport de marfă în scopul comercializării fără a avea documente legale de provenienţă, agentul constatator i-a aplicat lui Buzec o amendă de 3.000 de lei, ca măsură complementară confiscându-i cerealele şi mijlocul de transport. 

Instanţa a anulat definitiv şi irevocabil procesul de contravenţie al poliţiei

În mod normal, un producător agricol trebuie să aibă asupra sa certificatul de producător, însă pentru lipsa acestuia la momentul controlului putea primi cel mult o amendă. De aici şi până la confiscarea mărfii şi a maşinii este însă cale lungă.

De altfel, certificatul de producător care atesta legalitatea transportului figura la Primăria Valea Moldovei începând cu data de 18 iulie, deci cu o zi înainte ca bărbatul să fie tras pe dreapta de poliţie.

Conform contravenientului, primarul comunei nu era la birou în momentul în care el a plecat spre Vaslui, astfel că nu a putut ridica documentul cu viza pentru trimestrul III.

Cert este că procesul derulat la Judecătoria Vaslui şi apoi recursul i-au dat dreptate lui Stelică Buzec.

Procesul verbal de contravenţie şi sancţiunile aplicate au fost anulate definitiv şi irevocabil.

"Maşina mea face lejer 2.500 de euro, cum să îmi dea 1.800 de lei pe un Mercedes Benz?"

Ieri, bărbatul s-a prezentat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vaslui, cu decizia definitivă şi irevocabilă, pentru a-şi ridica maşina. Aici a fost anunţat că maşina a fost predată la Fisc, în vederea valorificării. De la Direcţia de Finanţe Publice Vaslui a primit un răspuns şocant. Maşina i-a fost vândută.

Reprezentanţii Direcţiei de Finanţe Publice Vaslui au comunicat că maşina a fost primită de la poliţie, conform procedurilor, iar un expert a stabilit că aceasta valorează în jur 1.500 de lei. Autoutilitara Mercedes Benz a fost vândută de Finanţe cu 1.800 de lei, iar proprietarul va fi despăgubit cu suma cu care a fost vândută maşina.

"Este o bătaie de joc incredibilă. Maşina mea face lejer 2.500 de euro, cum să îmi dea 1.800 de lei pe un Mercedes Benz? Păi un cal costă 6.000-7.000 de lei şi ei îmi dau pe maşină suma asta?2, a declarat telefonic, în timp ce venea spre casă, Stelică Buzec.

"Mă întorc acasă după o zi de umblat pe drumuri şi după umilinţe şi frustrări incredibile, nu ştiu cum să mai procedez", era descumpănit bărbatul. În privinţa porumbului, acesta a fost şi el vândut la un preţ mic, 0,4 lei pe kilogram.


Monitorul de Suceava

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
230

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
296

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
677

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...