Și-a aruncat puii de pisică într-un sac legat, pentru că aveau purici!

La data de 8 august 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Darabani au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană necunoscută a abandonat cinci pisici într-un sac din rafie, care era legat, pe marginea drumului județean în afara comunei Havârna.

În urma verificărilor efectuate a fost stabilită identitatea persoanei care a abandonat pisicile, fiind vorba despre un bărbat de 35 de ani, deranjat de faptul că felinele aveau paraziți externi, respectiv purici.

Miercuri, 9 octombrie, față de acesta a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, cu amendă de 12.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind protecția animalelor.

Pisicile au fost deparazitate și ulterior adoptate de către localnicii din comuna Havârna.

Oamenii legii reamintesc faptul că: Stăpânii animalelor au obligația de a steriliza și microcipa câinii din rasa comună și metișii, precum și obligația de a le asigura acestora un adăpost corespunzător, hrană și apă suficientă, îngrijire, atenție și asistență medicală.

„Nerespectarea acestor obligații constituie contravenții și se pedepsesc cu amendă de la 3.000 la 12.000 de lei”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț pentru pensionarii Casei Județene de Pensii Botoșani care își încasează pensia prin cont bancar.

astăzi, 15:13

Joi, 10 octombrie 2024, vor fi operate și validate transferurile prin intermediul Trezoreriei Botoșani, astfel că vineri, 11 octombrie, în cursul după-amiezii, vor fi alimentate conturile de...

Harieta, îngerul păzitor al lui Mihai Eminescu. „Mai am o soră, un geniu, în felul ei, cu o memorie ca a lui Napoleon!”

astăzi, 14:38

În Anul omagial al îngrijirii bolnavilor, cinstim în mod deosebit acele persoane ori instituții ce se îngrijesc de sănătatea trupească și sufletească a semenilor. Î...

(P) Săptămâna reducerilor la Castilio

astăzi, 14:26

Între 17 și 22 octombrie, Castilio te așteaptă cu reduceri spectaculoase la tot ce ai nevoie pentru renovare și redecorare. Fie că îți dorești un look nou pentru bucătărie sau ba...