O problemă cu deszăpezirea drumurilor în județul Botoșani, recunoscută de prefectul Dan Nechifor! (video)

În aprilie 2023, când ne așteptam mai puțin, am avut parte de o ninsoare puternică în județul Botoșani. La începutul lunii aprilie mai multe drumuri au fost închise, iar salvatorii au fost solicitați să scoată din nămeți mai multe mașini blocate.

Anunțul a fost făcut de Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, în cadrul conferinței săptămânale de pe 3 octombrie. Totodată, trimisul Guvernului în teritoriu a făcut un apel către toate autoritățile abilitate pentru a se găsi soluții.

Dan Nechifor a arătat că a fost adoptat un plan pentru prevenirea situațiilor de urgență în perioada sezonului rece, însă există o problemă cu privire la perioada contractuală în ceea ce privește deszăpezirea drumurilor județene și naționale.

Potrivit lui Dan Nechifor, contractele pentru deszăpezire au fost semnate pentru perioada noiembrie – 31 martie 2025, însă în anii trecuți au fost probleme din cauza nămeților și în luna aprilie, iar perioada prevăzută în contract nu acoperă și luna aprilie.

Cea mai mare problemă este perioada contractuală care nu diferă de anii anteriori. Începe undeva în luna noiembrie și se termină la 31 martie 2025. Legea nu ne permite să prelungim contractele mai mult de 31 martie 2025. Am discutat și cu cei de la SDN (n.r. Secția de Drumuri Naționale), iar asta ar însemna și o modificare legală care ar trebui făcută vizavi de procedurile de contractare”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

În acest sens, reprezentantul Guvernului în județul Botoșani arată că trebuie găsite soluții pentru a se putea interveni, legal, și după 1 aprilie dacă va ninge.

Noi sperăm să reușim să găsim o modalitate legală ca să fim acoperiți și pentru perioada 1 – 10 aprilie în cazul în care intervin fenomene cum au fost în anii anteriori”, a completat Dan Nechifor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Focar de pestă porcină confirmat într-o comună din Botoșani, autorități băgate în ședință! (foto, video)

Tuesday, 8 October 2024

Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani, a anunțat prezența unui focar de pestă porcină la două exploatații de porci din comuna Corni. Ovidiu Aionițoaie, directorul adjunct al Direcție...

Șefa UPU Botoșani, avertisment pentru personalul sanitar: „Trebuie să facem o investiție în comportament” (video)

Tuesday, 8 October 2024

Atitudinea cadrelor medicale față de pacienți a fost dintotdeauna o problemă dezbătută în spațiul public. Lucrurile s-au accentuat din luna august a anului 2023, atunci când Alexand...

Asistenții din școlile postliceale, slab pregătiți pentru muncă. Medic din Botoșani: „Trebuie să le dăm o șansă și să îi creștem” (Video)

Tuesday, 8 October 2024

Cel puțin asta afirmă medicii șefi de secție din cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani. Dr. Ramona Guraliuc, șefa UPU-SMURD, susține că învățământul &...