Show cu manele de jale şi grătar pe strada Armoniei! AUDIO

Cartierul Armoniei răsună de cântece şi manele de jale, la mai bine de cinci ani de la înmormântarea unuia dintre cei mai bogaţi romi din judeţ.

Show cu manele de jale şi grătar pe strada Armoniei! AUDIO

 imagine cu titlu informativ  

Botoşănenii care locuiesc în cartierul Armoniei, între Bulevardul Eminescu şi Calea Naţională, au ocazia, joi după-amiază, să-şi amintească ce înseamnă tradiţiile romilor, odată cu un nou "spectacol" oferit de vecinii lor.

Dintr-o curte de pe strada Armoniei răsună muzica de jale, interpretată de o mică orchestră de suflători, sunetul propagându-se şi prin intermediul boxelor instalate în curte. Romii sunt adunaţi în jurul unei mese întinse în curte şi, după cum spun oamenii care locuiesc în acelaşi cartier, au organizat un soi de praznic pentru o rudă decedată.

Cum nu toţi vecinii sunt la fel de răbdători, unul dintre ei a sunat la 112, solicitând ajutorul forţelor de ordine să restabilească liniştea în cartier. Un echipaj de la Poliţia Municipiului şi unul de la Poliţia Locală a ajuns la proprietatea de unde se auzea muzica, cerând proprietarilor să lase nivelul muzicii mai redus, pentru a nu deranja vecinii de cartier. Şi asta pentru că legislaţia prevede că atât timp cât oamenii nu se manifestă pe domeniul public şi e încă ziua, nu pot fi amendaţi.

După plecarea forţelor de ordine, oamenii s-au potolit, au dat muzica în surdină şi s-au mai răsfirat.

În urmă cu cinci ani, toată strada Armoniei a fost blocată timpă de o săptămână de maşinile celor veniţi la îmormântarea unuia dintre cei mai cunoscuţi şi mai avuţi romi din judeţ, Ghimeş Pricop, iar muzica a răsunat zi şi noapte din cele câteva zeci de boxe instalate în curtea decedatului. Fiul acestuia s-a ales cu dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, dar la doi ani de la declanşarea procesului, judecătorii au dispus încetarea lui, pe motiv că nu poate fi considerat cineva vinovat de modul cum romii îşi manifestă durerea.

Notă: Înregistrarea ne-a fost trimisă de un cititor Ştiri.Botoşani.Ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu botoșăneanca Simona Radiș în barcă: România câștigă Aurul la ”proba-regină” de 8+1, la Europenele din Ungaria!

astăzi, 16:08
9

Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrânceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a...

Botoșăneanul Gheorghe Sorescu, alături de noua generație de jandarmi! (Foto)

astăzi, 15:56
24

Cei 148 de elevi ai promoției aprilie 2024 de la Școala Militară de Subofițeri Jandarmi "Petru Rareș" Fălticeni se îndreaptă către un capitol nou al vieții lor, plini de entuz...

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
308

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...