Sfaturi pentru un păr sănătos iarna

Sfaturi pentru un păr sănătos iarna
Sezonul rece agresează firele de păr. Potrivit dermatologilor, temperaturile scăzute, vântul, aerul cald şi uscat din încăperi sunt factori care duc la uscarea podoabei capilare.

Vârfurile firelor de păr se despică destul de repede în această perioadă a anului, astfel că se recomandă să le tăiem în fiecare lună.

Balsamul de păr,
un "accesoriu" ce nu trebuie să lipsească. Dermatologii recomandă în sezonul rece balsamul care nu necesită clătire după ce a fost aplicat pe păr, deoarece acesta previne electizarea şi deteriorarea firelor. Mai mult, balsamul are şi rolul de a regenera şi hrăni podoaba capilară.

O dată la două săptămâni se recomandă o mască de păr puternic hidratantă şi bogată în proteine. Masca trebuie întinsă pe toată lungimea firului de păr. Aceasta trebuie lăsată să acţioneze câteva minute şi apoi se clăteşte părul. Cele mai eficiente şi hrănitoare măşti sunt cele care au în compoziţie ulei de măsline.

Evită pălăriile sau fesurile din material sintetic, mai ales dacă structura părului este una uscată. Potrivit specialiştilor, pe lângă faptul că începe să se electrizeze, materialul sintetic duce la despicarea rapidă a vârfurilor firelor de păr. În plus, pentru că trebuie să ne acoperim capul, la rădăcina firelor se acumulează multă grăsime, în timp ce vârfurile acestora rămân uscate, pentru că au stat în frig. Dermatologii recomandă să ne spălăm mai des pe păr iarna, deoarece riscul de a apărea mătreaţa este destul de ridicat.

Pe lângă toate produsele de îngrijire externă, precum măştile, balsamurile, şampoanele speciale, uleiurile revigorante, dieta echilibrată şi bogată în minerale, în special în zinc şi magneziu, va contribui eficient la protejarea părului în perioada sezonului rece. Dacă nu reuseşti să ai o alimentaţie corepunzătoare încearcă să iei suplimente nutritive, însă numai la recomandarea medicului specialist.


Sursa: Gandul.info

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
7

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...

Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre F.C. Botoșani și F.C. Voluntari!

astăzi, 10:24
62

Meciul, contând pentru runda a VIII-a din această ediție a play-out-ului SuperLigii României, se va desfășura pe stadionul "Municipal" din Botoșani și va începe la or...

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
17

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...