Sfaturi pentru o vacanță în siguranță de la pompierii botoșăneni, salvatorii au fost alături de preșcolarii din Dorohoi! (foto)

Pompierii alături de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit „Albă ca Zăpada” Dorohoi, la „Grădinița de vară în domeniul situațiilor de urgență”

Sfaturi pentru o vacanță în siguranță de la pompierii botoșăneni, salvatorii au fost alături de preșcolarii din Dorohoi! (foto)

Copiii sunt curioși și dornici să învețe lucruri noi, chiar și în vacanță. Pompierii s-au convins de acest lucru după ce au petrecut mai multe ore, zilele acestea, alături de ei, la Grădinița cu Program Prelungit „Albă ca Zăpada” din municipiul Dorohoi.

Salvatorii le-au explicat celor mici cum să-și petreacă vacanța în siguranță, indiferent de locul unde se află: în concediu cu părinții, în tabără, la bunici sau acasă.

Pentru a înțelege mai bine cum trebuie să procedeze, copiii au fost angrenați în exerciții de evacuare în caz de incendiu și au vizitat Detașamentul de Pompieri Dorohoi. La final, au avut de răspuns la întrebări din domeniul prevenirii incendiilor, în cadrul concursului „Prietenii lui 112”.

La subunitate, pompierii le-au arătat autospecialele pe care le folosesc pentru stingerea incendiilor sau pentru salvarea persoanelor implicate în diferite evenimente ce le pot pune viața în pericol.

Totodată, le-au oferit următoarele sfaturi pentru ca ei să fie în siguranță:

- nu vă jucați cu chibrituri, brichete și nu aprindeţi lumânări;

-  nu mergeți la scăldat în locuri neamenajate;

- nu vă cățărați în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;

- nu vă jucați în zona căilor ferate electrificate și nu vă urcați pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face un selfie;

- dacă vedeți un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, îndepărtați-vă și chemați un adult să vadă despre ce este vorba.

Spuneți-le părinților unde mergeți și cine vă însoțește!

Nu știm dacă vor deveni pompieri sau nu, dar știm cu siguranță că ceea ce au învățat îi va ajuta să facă diferența dintre bine și rău.

Activitățile au fost organizate în cadrul proiectului social județean „Grădinița de vară în domeniul situațiilor de urgență”, derulat în baza Protocolului de colaborare încheiat între ISU, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dorohoi și Grădinița cu Program Prelungit „Albă ca Zăpada” Dorohoi.








 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Modificări în Codul Rutier : Sancțiuni pe baza imaginilor de pe camerele de monitorizare a traficului !

astăzi, 19:02
127

Practic, Poliția Română va putea folosi camerele video amplasate de către administratorii drumurilor pentru a constata o serie întreagă de contravenții la legislația rutieră legate ...

Accident la Flămânzi, trei mașini avariate!

astăzi, 16:49
1082

La caz au ajuns pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD,  dar și un echip...

Aproape de noi: Captură impresionantă de droguri descoperită de polițiști la locuința unui bărbat din Suceava! (foto)

astăzi, 15:08
387

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că în perioada martie - iunie 2024 acesta ar fi deținut și comercializat diferite cantități de droguri de risc (canabis) către consumatori, inc...