Truc pentru orez fiert
Orezul rămâne întreg şi alb dacă se adaugă în apa de fiert o felie de lamaie.
Oul fiert
Oul este mai uşor de curăţat dacă în apa în care fierbe se adaugă câteva picături de oţet.
Apa rece tulbură supa
Dacă în timpul fierberii supei lichidul scade foarte mult completaţi cu apă caldă nu cu apă rece. Apa rece tulbură supa şi încetineşte procesul de fierbere.
Culoare frumoasă pentru supă
Supa va avea o culoare plăcută dacă adăugaţi puţin morcov ras pe răzătoarea mică şi călit în puţin ulei.
Spuma de la supă
Dacă doriţi să obţineţi o supă clară şi aţi uitat să îi luaţi spuma folosiţi următorul truc: adăugaţi un albuş de ou nebătut, acesta va coagula resturile de spumă şi o va limpezi.
Truc pentru cremele de ciocolată
Cremele de ciocolată vor fi mai fine şi mai aromate dacă veţi topi ciocolata într-o jumătate de ceaşcă de cafea şi nu în apă caldă aşa cum se procedează de obicei.
Supa nu dă în foc …
… dacă se unge pe interior margine vasului cu puţin unt.
Ca să vă iasă prăjiturile bine
E bine ca în primele 15 minute după ce băgaţi o prăjitură la cuptor să nu-i deschideţi uşa.
Ce înseamnă bain-marie
Termen care se refera la o tehnica de gatit franceza. Aceasta consta in plasarea unui container (oala, cratita, castron stc.) cu mancare in altul mai mare ce contine apa fierbinte, care inconjoara mancarea cu caldura sa. Bucatele pot fi gatite astfel atat in cuptor, cat si pe aragaz. Aceasta tehnica a fost conceputa pentru felurile de mancare delicate care nu trebuie sa se arda sau sa se prinda. Este de asemenea folosita si pentru incalzirea mancarurilor gatite anterior.
Cum se frig micii
Cei mai buni mici ies cei care se frig pe grătarul încins bine, presărat cu sare, iar ei să fie stropiţi cu puţină apă.
Reţetă de lapte bătut
Laptele bătut se prepară amestecând următoarele: 1 /2 l lapte crud 1/2 l lapte fiert şi răcit până rămâne călduţ 2 linguri de iaurt sau smântână În 24 de ore este gata.
Ca să nu afumaţi laptele…
…clătiţi cu apă rece vasul în care va fierbe şi ungeţi-l cu puţin unt.
Nu lăsaţi legumele în apă
Spălaţi legumele în jet de apă , dar nu le lăsaţi să stea în apă după aceea pentru că îşi pierd valoarea nutritivă.
Cum să desăraţi icrele
Icrele păstrate în sare se desăreză astfel : se pun într-un tifon şi se ţin în lapte sau în apă rece cam 1 ora. Se storc şi se prepară.
Cum se păstrează clătitele
Foile de clătite se pot păstra mai multe zile proaspete dacă le împăturiţi în patru şi le bagaţi la frigider în pungi de plastic.
Bulionul de roşii
Bulionul de roşii se adaugă în măncare la sfârşit, după ce s-au fiert toate ingredientele, pus mai înainte le va întări.
Cum se drege ciorba prea sărată
Dacă aţi adăugat prea multă sare în ciorbă nu disperaţi. Adăugaţi 3-4 cartofi cruzi tăiaţi în două şi daţi ciorba în clocot. Sarea va disparea, iar cartofii îi puteţi utiliza la un alt preparat.
Despre carne
Carnea pe care doriţi să o pregătiţi la cuptor devine mai fragedă dacă turnaţi peste ea puţin coniac. Carnea care a fost congelată nu se mai poate recongela, trebuie consumată imediat.
Cafeaua se păstrează…
…cel mai bine la frigider fie că este boabe , fie că este măcinată.
Cum se foloseşte paprika la friptură
Paprika ( boia de ardei) nu se pune pe carnea udă pentru că se va arde şi va da un aspect urât fripturii. Se va pune după ce friptura este gata.
Cum scoateţi uşor blatul de tort din formă
Blatul de tort se va scoate foarte uşor din tava în care l-aţi copt dacă înveliţi forma câteva minute într-un prosop umed.
Bicarbonatul sau amoniacul
Bicarbonatul sau amoniacul, înainte de a fi pus în prăjituri, se stinge folosind puţină zeamă de lămâie sau oţet, altfel se va simţi gustul neplăcut.
Foile de aluat subţiri
Foile de aluat subţiri nu se rup atunci când le întindeţi şi îşi păstrează elasticitatea dacă adăugaţi în compoziţie o linguriţă de oţet de 9 grade. La un kilogram de făină se pun 2 linguriţe de oţet.
Aluatul pentru clătite…
…nu se mai lipeşte de tigaie dacă adăugaţi în compoziţie puţin unt topit sau puţin ulei.
Pentru ca aluatul să fie bun
Orice tip de aluat este mai pufos şi mai fraged dacă îl ţinem la rece pentru o oră înainte de a-l folosi.
Pentru îngheţată
Înghetata preparată în casă iese foarte bună dacă adăugaţi amestecului câteva picături de suc de lămâie. Lămâia va împiedica formarea cristalelor de gheaţă.
Varză prea acră
Varza îşi pierde din acreală dacă, atunci când o gătiţi, adăugaţi la fiert câteva bucăţi de cartofi cruzi.
Cum să coci fructele verzi
Dacă se întâmplă să cumpăraţi fructe care nu sunt coapte foarte bine puteţi apela la următorul truc: puneţi-le într-o pungă de plastic perforată, astfel încât aerul să circule, şi se vor coace foarte repede.
Fără ouă de raţă la prajituri
Ouăle de raţă nu sunt bune pentru prăjituri, albuşul lor e foarte gras şi nu se bate spumă.
Nu combinaţi lapte nefiert cu ou
În preparatele care cer amestecul de ou şi lapte nu utilizaţi laptele nefiert, altfel compoziţia se va tăia.
Cum se prepară drojdia pentru prăjituri
În perioda iernii drojdia se pune în cantitate dublă faţă de cât prevede reţeta pe care o preparaţi. Pentru a creşte cât mai bine o amestecaţi cu o linguriţă de zahăr şi o frecaţi până devine ca o smântână.
Cum se rumeneşte friptura de pasăre
Pentru a obţine o friptură de pasăre frumos rumenită ungeţi-o înainte de a o introduce la cuptor cu un strat subţire de zahăr praf.
Sfaturi de la bunica!
Stiri Botosani Monday, 25 July 2016 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
„Cupa 28 Februarie": Pompierii botoșăneni, performeri și la tenis de masă! (foto)
astăzi, 20:30
După meciuri intens disputate, câștigători au fost: - plutonier Andrei Puiu, din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani; - plutonier adjutant Marcel Matei, din cadrul Gărzii de I...
Seară românească organizată de ATOR Botoșani, găzduită de Parohia Vovidenia!
astăzi, 19:45
Fiind o perioadă cu multiple semnificații pentru adolescenți, în care se gândesc mai mult la iubire și la persoanele dragi, membrii asociației au creat cadrul necesar întâ...
Aproape 2000 de locuri scoase la concurs la școlile de poliție din MAI: Condiții și criterii necesare!
astăzi, 19:16
Numărul locurilor scoase la concurs: Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina -1340 locuri; Școala de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj-...