Sfârșit de săptămână cu evenimente culturale și religioase vegheate de jandarmii botoșăneni!

Jandarmii botoșăneni vor fi la datorie și în acest sfârșit de săptămână, pentru ca evenimentele ce vor avea loc în spațiul public să se desfășoare în condiții de siguranță pentru participanți.

În această după-amiază, efectivele de jandarmerie vor acționa pentru prevenirea faptelor antisociale la spectacolul cultural-artistic organizat de Orchestra Populară Rapsozii Botoșanilor „Ioan Cobâlă" pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani.

Sâmbătă, între orele 18.00 - 19.00, jandarmii vor acționa pentru preîntâmpinarea unor eventuale incidente la manifestările religioase prilejuite de sărbătorirea Zilei Crucii, la Monumentul Sfintei Cruci de pe strada Calea Națională, în fața Complexului comercial Tati.

Având în vedere că circulația autovehiculelor va fi restricționată în zona monumentului, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto să aleagă alte trasee de deplasare în intervalul orar menționat.

Tot sâmbătă, jandarmii botoșăneni vor fi prezenți și la o manifestare religioasă desfășurată la biserica din localitatea Saucenița, comuna Văculești.

În cadrul misiunilor executate la manifestările cu participare numeroasă, jandarmii vor coopera cu efective de poliție și pompieri și vor adopta măsurile necesare, potrivit competențelor instituționale, în vederea desfășurării acestora într-un climat de ordine și siguranță publică.

De asemenea, jandarmii vor acționa zilnic pentru siguranța cetățenilor în cadrul misiunilor de menținere a ordinii publice executate independent sau în sistem integrat, împreună cu polițiștii botoșăneni și vor interveni la solicitările făcute prin apel la numărul unic de urgență 112.

„Recomandăm participanților la manifestările publice să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc și bunurilor personale de valoare și să solicite sprijinul jandarmilor, în mod direct, în cazul sesizării unor fapte antisociale care îi afectează pe ei sau pe cei din jur”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox, 18 septembrie: Sf. Ier. Eumenie, Episcopul Gortinei; Sf. Mc. Ariadna

astăzi, 07:00

Sfântul Eumenie a trăit în secolul al 7-lea d.Hr. De tânăr a renunțat la averea sa, pe care a împărţit-o săracilor și, urmând lui Hristos, s-a călugărit. S-a nev...

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...