Sfârșit cumplit! Muncitorul de la UPSS, strivit de un dispozitiv de peste o tonă!

Sfârșit cumplit! Muncitorul de la UPSS, strivit de un dispozitiv de peste o tonă!
 Accidentul de muncă de la societatea UPSS va fi cercetat de inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Potrivit unui comunicat de presă, inspectorii ITM informează că în cadrul societății UPSS echipa formata din Abalaşei Mihai - turnator si Andrei Costache - muncitor necalificat, a procedat la spargerea deşeurilor din fontă cu ajutorul unei sonete de circa 1,2 t până la pauza de masa de la ora 11,00.

 După pauza de masa Abalaşei Mihai s-a deplasat in turnătorie unde a pornit cuptorul pentru topirea deşeurilor din fonta. In acest timp, colegiul sau, Andrei Costache, s-a deplasat in perimetrul sonetei, a acţionat ridicarea greutăţii până la inălţimea de circa 3m.

Ulterior, acesta a intrat sub bila sonetei care s-a desprins din dispozitivul de prindere si a căzut peste el, strivindu-l.

Muncitorul Andrei Costache a decedat la locul de munca. Acesta avea o vechime în muncă de 37 de ani iar la locul de muncă de 3 ani.

Angajatorul a înştiinţat Inspectoratul Teritorial de Muncă despre producerea accidentului, urmând ca acesta să fie cercetat de către inspectorii de muncă pentru a se stabili cauzele şi responsabilităţile care au dus la producerea lui, se mai arată în comunicatul ITM.

Citeste si: Accident de muncă mortal la o societate din Botoșani! FOTO

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
15

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
32

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
386

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...