S-au organizat, astfel, sesiuni de dezbateri pe tema drepturilor copilului: Drepturile copiilor în sistemul de învăţământ ÅŸi recunoaÅŸterea studiilor la nivel european, dorind astfel să se prezinte diversitatea sistemelor de învăţământ a unor state europene ca Danemarca, Olanda, România, FranÅ£a, Marea Britanie, Italia, Germania, Austria sau Polonia.
De asemenea, au fost prezentaÅ£i câÅŸtigătorii premiului Nobel pentru pace din ultimii 27 de ani, insistându-se asupra ţărilor pe care le-au reprezentat, dar ÅŸi asupra domeniului în care s-au remarcat. Baloanele albe – simbol ad-hoc al păcii – au fost înălÅ£ate în speranÅ£a unui mesaj pozitiv.
Mesajul meu pentru pace s-a intitulat activitatea prin care elevii ÅŸi-au exprimat gândurile către înÅ£elegere ÅŸi liniÅŸte, indiferent de natura vreunui conflict.
Pacea dintre om şi om a fost punctul de plecare al unei dezbateri menite să motiveze conduite şi norme civice, care să ofere echilibrul necesar vieţii.
Liceul Teoretic "Gr. Antipa" a răspuns îndemnului Liceului Teoretic "N. Iorga", coordonatori ai proiectului OraÅŸul păcii, realizând o machetă prin care au transmis un mesaj de pace "Pacea începe cu un zâmbet".
Åži pentru că a dărui înseamnă pace în suflet, a fost iniÅ£iată o acÅ£iune de voluntariat prin care elevii au donat produse alimentare ÅŸi obiecte de uz casnic oamenilor năpăstuiÅ£i de soartă din comuna Pechea, judetul GalaÅ£i.
În concluzie, elevii au înÅ£eles că Pace este un cuvânt cu un conÅ£inut adânc. Este fundamentul vieÅ£ii fiecărui om în parte, al legăturilor unuia cu altul ÅŸi al întregii omeniri. Ea împlineÅŸte aÅŸteptările ÅŸi speranÅ£a ÅŸi eliberează de amăgiri ÅŸi de capcane. După pace tânjeÅŸte orice inimă din această lume neliniÅŸtită. (comunicat de presa)




