Serviciul de urgenta 112 poate fi accesat si de persoanele surdo-mute

Serviciul de urgenta 112 poate fi accesat si de persoanele surdo-mute
Serviciul de urgenta 112 poate fi accesat si de persoanele surdo-mute, daca acestea au un videotelefon.

 In acest sens a fost incheiat un protocol de cooperare intre Ministerul Muncii, STS, ANCOM si asociatii, a declarat joi, pentru Mediafax, secretarul de stat Denisa Patrascu.

 "In vara trecuta anuntam acest proiect, care astazi deja se piloteaza si care va fi implementat la nivel national. Prin acest proiect, persoanele cu dizabilitati, in special auditive, vor putea sa foloseasca serviciul de urgenta 112. Prin acest protocol, partile vor coopera pentru identificarea, analizarea si dezvoltarea de solutii tehnice, operationale pentru preluarea apelurilor de urgenta, precum si pentru gasirea de solutii de finantare acestora", a adaugat secretarul de stat din in Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

 La serviciul 112 Buzau exista un interpret mimico-gestual, care preia mesajele prin videotelefon si le comunica dispeceratului.

Acum, toate apelurile prin videotelefon, indiferent din ce judet vin, vor fi directionate catre interpretul mimico-gestual din Buzau.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se distribuie gratuit pastilele cu iod și de unde pot fi ridicate

Marţi, 9 August 2022
159

După cum s-a stabilit în iunie, persoanele cu vârsta de până la 40 de ani pot primi comprimate cu iodură de potasiu, ce vor putea fi utilizate în cazul apariției unor accid...

Gheorghe Hagi, categoric după remiza din FC Botoșani – Farul: „Meritam să câștigăm! A fost unul dintre cele mai bune meciuri”

Marţi, 9 August 2022
105

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei Farul Constanța, s-a declarat mulțumit de atitudinea elevilor săi în meciul cu FC Botoșani, însă este de părere că echipa sa ar fi meritat...

Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate dacă nu ajunge prim-ministru la vară

Marţi, 9 August 2022
59

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, într-o conferință de presă la Parlament, că dacă nu se va face rotativa în ceea ce privește premierul, „nu e altă variantă...