Nova Apaserv stârnește nemulțumiri în rândul consilierilor locali! Vezi de ce

Nova Apaserv stârnește nemulțumiri în rândul consilierilor locali! Vezi de ce
Consilierul local Mihai Tincu, care este și reprezentantul municipiului în Adunarea Generală a Acționarilor de la Nova Apaserv, a semnalat în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi mai multe nereguli pe care spune că le-a descoperit în ceea ce privește activitatea operatorului de apă.

Tincu a spus că numirea noului Consiliu de Administrație de la Nova Apaserv s-a făcut fără consultarea Consiliului Local Botoșani, în calitate de acționar la Nova Apaserv, iar majorările de capital la societate au fost făcute în mod unilateral de către Consiliul Judeţean, fără niciun fel de anunţ sau vreo hârtie ajunsă la CL Botoşani.

“Am așteptat convocarea pentru desemnarea Consiliului de Administrație, dar nu am primit-o. Am văzut în presă noua componență a Consiliului de Administrație de la Nova Apaserv. Am telefonat și mi s-a spus că așa lucrează ei, că nu mai convoacă și fac de capul lor. La ora actuală, municipiul Botoșani de la 20% acțiuni are 3,1% acțiuni. Automat ne-au transforma într-un acționar nici măcar semnificativ. Suntem un nimeni, împreună cu ceilalţi 48 de primari din judeţ. Consiliul Judeţean a ajuns la 92,3% acţiuni de la 59%, iar municipiul Botoşani consumă circa 70% din total ce produce. Întrebarea este: de ce s-a dorit majorarea până la 92%? Probabil au un interes. Am auzit că se intenţiona pasarea acestei firme la un operator privat“, a spus Mihai Tincu.

Tincu a mai precizat că o comisie din cadrul Consiliului Local, împreună cu o comisie de la Consiliul Județean, ar trebui să analizeze toată această situație.

La rândul său, consilierul local Florin Ghiorghiță a spus că o variantă ar fi ieșirea Consiliului Local din acționariatul de la Nova Apaserv.

“Este foarte grav că suntem tratați cu o totală lipsă de respect de către cei de la Nova Apaserv, pentru că suntem acționari acolo și ei trebuiau să ne convoace de fiecare dată. Trebuiau să aibă măcar bunul simț să ne informeze în momentul în care se lua o decizie atât de importantă. Există și varianta majorării capitalului și să revenim la situația inițială. Dar mai există și varianta renunțării noastre la acționariatul de la Nova Apaserv, în condițiile în care vedem cum se comportă. Așa cum ei ne încasează pentru apa meteorică, cum încasează atât de multe servicii de la municipalitate, tot așa și noi va trebui să tratăm Nova Apaserv ca o societate independentă și de ce nu să încercăm să obținem și profit de pe urma ei. Și asta înseamnă concesiune pentru terenul pe care îl folosesc pentru conductele de apă, pentru staţiile de epurare, sediile administrative, pentru absolut tot ce folosesc în municipiul Botoşani. Aveam o înţelegere cu ei până acum, fiind acţionari la o societate și am spus să nu plătească taxe de rezervare loc public, să nu plătească atunci când au spart tot oraşul şi l-au vandalizat. Ei nu plătesc niciun leu. Dacă nu au nevoie de noi în acţionariat, atunci nici noi nu avem nevoie de ei pe partea aceasta", a spus Florin Ghiorghiţă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Copil de trei ani rămas blocat în apartament. Bunica a chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 14:50
65

Într-o clipă de neatenție, un copil de trei ani, din municipiul Dorohoi, a rămas blocat într-un apartament situat la etajul IV. La fața locului au ajuns, în cel mai scur...

(P) Renovare de nota 10: cele mai populare dileme şi cum să le faci faţă

astăzi, 14:47
19

Renovările interioare nu sunt deloc uşoare, mai ales atunci când te loveşti de probleme pe care nu ştii cum să le soluţionezi. Fie că reamenajezi o casă, fie că urmează să te muţi &i...

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
136

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...