Serbanescu: Taierea salariilor nu e de ajuns, economia are nevoie de noi ajustari

Serbanescu: Taierea salariilor nu e de ajuns, economia are nevoie de noi ajustari

 ILIE SERBANESCU  

Diminuarea salariilor in sectorul bugetar nu este suficienta, iar autoritatile romane vor fi nevoite sa aplice noi ajustari pentru revenirea economiei, considera analistul economic Ilie Serbanescu.

"Nu va fi de ajuns sa reducem numai salariile. Acest lucru aduce o ajustare de numai 2-3% din PIB. Noi avem nevoie de ajustari cel putin duble", a declarat, joi, Ilie Serbanescu, citat de Evenimentul Zilei.

Potrivit analistului, in Romania nu este capitalism in conditiile in care, desi exista proprietate privata, exista decizie economica in maini private, toate pierderile sunt raspandite, in chipul cel mai comunist posibil, in capul celor multi.

La randul sau, Lucian Anghel, economist-sef al BCR, este de parere ca ar putea avea o crestere economica de 4% pe an, in urmatorii cinci ani, daca absorbim 60% din fondurile europene.

"Daca am absorbi 100% fondurile europene, nu cred ca s-ar mai pune problema de recesiune in Romania", a adaugat Lucian Anghel.

Declaratiile vin in in contextul in care autoritatile au anuntat ca fondul public de salarii nu poate depasi anul viitor suma de 39 miliarde de lei, iar pentru anul 2010 se anticipeaza o crestere a salariilor diminuate intre 15 si 18%.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
221

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
205

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
299

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...