Senegalez ospătar la Suceava, după ce s-a îndrăgostit de oraş şi de o botoşăneancă

Senegalez ospătar la Suceava, după ce s-a îndrăgostit de oraş şi de o botoşăneancă
Are 31 de ani, este din Senegal şi îl cheamă Malang Kabada Sambou. Sucevenii îl ştiu cu siguranţă, ba chiar unii dintre ei sunt amici cu el, strângându-i mâna şi salutându-l atunci când vine la masă să-i servească. El este negrul de la La Fierărie, privit cu simpatie şi fără nici o tentă rasistă.

De la vânzător de diamante la ospătar

Reporterii Monitorului de Suceava au stat de vorbă zilele trecute cu tânărul din Senegal, pentru a-i afla povestea şi cum a ajuns el pe meleagurile noastre. Se află în Suceava de şase ani de zile şi a mai stat o scurtă perioadă de timp şi în Bucureşti, aşa că ştie bine limba română. O vorbeşte puţin stâlcit, însă destul de corect, aşa că o discuţie cu acesta în limba română decurge uşor şi firesc.

Malang ne povesteşte că a lucrat de-a lungul anilor în Franţa, Spania, Italia, Anglia, Portugalia, Turcia sau chiar India, ca angajat al unei companii africane pentru care făcea comerţ internaţional de aur şi diamante. Ospătar este abia de vreo şase luni de zile şi spune că anterior nu a mai lucrat în domeniu.

Povestea emoţionantă de Crăciun, începută la bradul din centrul Sucevei

Îl întrebăm pe senegalez cum a fost la început în Suceava. Fără cunoştinţe şi prieteni, o bună perioadă de timp s-a simţit singur. Urmează apoi o relatare emoţionantă. Povesteşte că în timpului sărbătorilor de Crăciun, în primul an petrecut la Suceava, a ieşit singur la plimbare prin Suceava, iar în scurt timp s-a trezit în sânul unei familii. 

"De Crăciun eu eram singurel aicea, nu ştiam nimeni şi mă plimbam până în Centru să mă uit la bradu’. M-am întâlnit cu un băiat de aici, m-a văzut singur şi mi-a zis hai la noi. M-a dus acasă la el, în Obcini. Primul lucru care m-a atins mai mult a fost că maică-sa m-a prins în braţe ca pe copilul ei, m-au tratat ca nişte părinţi. De atunci până acum am rămas în relaţie cu ei, mă ajută oricând, ne vizităm de sărbători, nu pot să vă explic cum m-am simţit şi cum m-au ajutat", povesteşte africanul cum şi-a făcut primii prieteni la Suceava. 

Iubita din Botoşani, motivul rămânerii la Suceava

Ajungem şi la cum se descurcă financiar în Suceava. Spune că mâncarea şi băutura sunt mai scumpe în Senegal, asta în condiţiile în care salariile sunt aproape la fel.

Povesteşte că provine dintr-o familie formată din cinci fraţi şi nu este genul care să nu păstreze legătura cu apropiaţii, din contră.

Până la urmă ajungem şi la partea sentimentală a problemei, care justifică în mare măsura prezenţa acestuia la Suceava. Stă în chirie într-un apartament din Suceava cu o fată, Larisa, din Bucecea-Botoşani, în vârstă de 27 de ani.

"Ăsta e motivul principal care mă ţine până acum în Suceava, astfel aveam altă posibilitate să plec în Franţa, am avut ceva important acolo dar nu am mai mers după ce am cunoscut-o".

Malang Kabada Sambou spune că s-a întâlnit de mai multe ori cu părinţii tinerei, iar aceştia nu au avut nimic împotriva sa, ba chiar au fost foarte prietenoşi şi călduroşi.

 

Citeşte mai mult pe monitorulsv.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
69

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
856

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
400

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...