Senatul Universitatii Bucuresti ar putea sa retraga diploma de doctorat a lui Victor Ponta

Senatul Universitatii Bucuresti ar putea sa retraga diploma de doctorat a lui Victor Ponta
Premierul Victor Ponta s-ar putea trezi fara diploma de doctorat. Senatul Universitatii Bucuresti (UB) se intruneste, astazi, pentru a lua act de decizia de plagiat a Comisiei de Etica in cazul premierului Victor Ponta, informeaza adevarul.ro.

Forul poate propune sanctiuni mergand pana la retragerea titlului de doctor.

Sedinta Senatului UB incepe la 10.00 si ar putea dura chiar si patru ore, au spus oficiali ai Comisiei de Etica.

Potrivit uzantelor in acest caz, Senatul UB va fi informat de catre Comisia de Etica despre verdictul de plagiat in cazul lui Victor Ponta. Dupa ce va lua act de hotararea Comisiei de Etica, Senatul ar urma sa ia o decizie, putand cere Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta.

Comisia de Etica a Universitatii Bucuresti a hotarat in iulie ca Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiata, "prin preluarea integrala de blocuri de text, de randuri sau prin inversarea unor blocuri de text in raport cu sursele".

Comisia de Etica a UB a stabilit ca teza de doctorat a lui Ponta "incalca principiile eticii, integritatii si bunei conduite in activitatea de cercetare".

"Teza de doctorat a lui Victor Ponta, Curtea Penala Internationala, are 432 pagini numerotate. Textul propriu-zis, fara anexe, fara prefata semnata de profesorul coordonator Adrian Nastase si fara cuprins are 297 pagini. Elemente de plagiat pot fi identificate in 115 pagini din cele 297 pagini", spunea presedintele Comisiei de Etica, profesorul Marian Popescu, care a prezentat in 20 iulie decizia luata in cazul autosesizarii privind plagiatul lui Ponta.

"Comisia isi exprima cu aceasta ocazie serioase dubii privind calitatea actului de coordonare stiintifica in cazul analizat", se mai spus Marian Popescu, la acel moment.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
85

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
94

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
131

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...