Senatorul Doina Federovici cere bani pentru un proiect la Frumușica

Senatorul Doina Federovici cere bani pentru un proiect la Frumușica
Senatorul Doina Federovici a adresat o interpelare ministrului finanțelor publice, Daniel Chițoiu și ministrului delegat pentru buget, Liviu Voinea, cărora le-a solicitat alocarea de fonduri pentru cofinanțarea unui proiect la Frumușica.

Iată interpelarea:

"Primaria comunei Frumusica, judetul Botoşani a accesat proiectul “Valorificarea resurselor regenerabile pentru producerea energiei verzi, construirea unei capacitati de producere a energiei electrice prin valorificarea resurselor solare - proiect cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala, axa prioritara 4 din Programul Operational Sectorial “Cresterea competitivitatii Economice".

Prin adresa nr. 271979/26.03.2013, Ministerul Economiei – Organismul intermediar pentru Energie, a anuntat primaria Frumusica, ca i-a fost aprobat si propus pentru finantare proiectul sus mentionat. Pentru implementarea acestui proiect suma nerambursabila este de 11.575.965,80 lei iar contributia solicitantului este de 445.958,24 lei.

Deoarece proiectul a fost depus în aprilie 2010, iar instiintarea ca proiectul a fost aprobat pentru finantare a fost comunicată abia la sfirsitul lunii martie 2013, autoritatea locală nu are prevăzută în buget - și așa insuficient- această sumă, deci nu poate suporta cofinanțarea.

Desi a solicitat sprijin din partea Consiliului Judetean Botosani aceasta institutie si-a exprimat toată disponibilitatea de a sprijini astfel de situaţii, dar, din nefericire, au comunicat primariei că nu dispun sume cu astfel de destinații in acest moment.

Având în vedere principiile care au stat la baza constituirii bugetului de stat, unul din cele mai importante fiind cofinanţarea proiectelor europene, dar şi importanţa proiectului pentru această zonă, vă rog să ne precizaţi în ce măsură această primărie şi de altfel toate primăriile care se află în situaţii similare vor beneficia la rectificarea bugetară de suport financiar din partea Guvernului, implicit a Ministerului de Finanţe.

Un astfel de sprijin pentru o comunitate care a fost privata ani la rand de fonduri, inclusiv cele pentru remedierea infrastructurii rutiere, ar fi de un real folos pentru cele peste 5500 de suflete care locuiesc in zona."

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
803

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
380

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
106

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...