Senatorul Dan Humelnicu a solicitat ministrului sanatatii alocarea de fonduri, pentru spitalele din Botosani!

Senatorul Dan Humelnicu a solicitat ministrului sanatatii alocarea de fonduri, pentru spitalele din Botosani!

 DAN HUMELNICU  

Senatorul PDL de Botosani Daniel Augustin Humelnicu a adresat, luni, in Parlamentul Romaniei, o interpelare adresata Ministrului Sanatatii, Ladislau Ritli. Interpelarea vizeaza introducerea in lista de prioritati a ministerului alocarea urgenta de fonduri din bugetul anului 2011 pentru repararea mai multor unitati sanitare din municipiul Botosani si din judet, unitati care deservesc o populatie de peste 450.000 de locuitori.
 
“In calitate de senator ales de catre botosaneni nu pot ramane impasibil la nevoile pe care le au spitalele din Botosani. Mai multe unitati sanitare din municipiul Botosani si din judet au nevoie urgenta de fonduri pentru lucrari de reparatii la unele sectii, in caz contrar, activitatea acestor unitati sanitare urmand a se desfasura in conditii improprii unui act sanitar de calitate. Fac apel sa fie alocate urgent fonduri pentru reparatii capitale la Unitatea de Primire Urgente si la sectiile de Nou nascuti si Oncologie apartinand Spitalului Judetean Mavromati Botosani, mai ales ca cel mai mare spital din Botosani acorda anual asistenta medicala de specialitate unui numar de aproximativ 50.000 de pacienti internati, alte zeci de mii beneficiind de asistenta in ambulatorul de specialitate al unitatii", a spus Dan Humelnicu.

De asemenea, senatorul Daniel Augustin Humelnicu cere alocarea de fonduri pentru reabilitarea sectiilor de Chirurgie si Maternitate de la Spitalul Municipal Dorohoi, unitate sanitara care a spitalizat doar in cursul anului 2010 peste 16.000 de pacienti si a oferit peste 50.000 de consultatii in ambulatoriu. O alta prioritate o constituie Spitalul de Neuropsihiatrie Podriga, comuna Draguseni, Judetul Botosani, institutie care are nevoie de fonduri pentru reparatii.     
 
Senatorul Daniel Augustin Humelnicu a solicitat raspuns in scris si mobilizarea Guvernului pentru rezolvarea urgenta a problelor mentionate.
                                           

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
18

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
110

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
25

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...