Ce pregătește mișcarea "Să ocupăm Wall Street". Unde se extind protestele

Ce pregătește mișcarea "Să ocupăm Wall Street". Unde se extind protestele
Mișcarea "Să ocupăm Wall Street", înființată la New York, s-a răspânduit deja în peste 65 de orașe și în Canada și intră în a patra săptămână de proteste. Organizatorii sunt pregătiți pentru noi acțiuni și pe toată durata lunii octombrie. Conform presei din SUA, pentru data de 15 octombrie este prevăzută "o zi a mobilizării mondiale".

Protestatari care se inspiră din acțiunea americanilor plănuiesc să își stabilească, după modelul new-yorkez, un cartier general în districtul financiar al Londrei, în acest week-end.

Pe pagina de Facebook intitulată "Să ocupăm Bursa de la Londra" peste 3000 de oameni și-au declarat susținerea.

Acțiunea care a debutat la 17 septembrie drept o mică mișcare de protest față de lăcomia corporatistă și rata mare a șomajului, se extinde de la o zi la alta, devenind o mișcare populară pentru schimbare economică.

Sindicatele, studenții și comunitățile religioase s-au aliat deja mișcării pe care unii o numesc "Primăvara americană", cu trimitere la protestele din Egipt, Tunisia, Yemen și Libia, denumite "Primăvara arabă".

În cursul zilei de ieri, și reprezentanții unor comunități religioase au făcut front comun cu manifestanții de pe Wall Street.

Creștini, evrei și musulmani au adus cu ei un "vițel de aur", simbolul falsei divinități din jurul centrului financiar al New York-ului.

Ziarul Washington Post scrie că pentru data de 15 octombrie este prevăzută "o zi a mobilizării mondiale". Protestatarii reclamă o taxă de 1% pentru societățile americane care profită de criza bancară și financiară.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
18

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
105

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
25

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...