Senatorii şi-au adoptat bugetul pe 2011, mai mare cu 30% decât cel din acest an

Senatorii şi-au adoptat bugetul pe 2011, mai mare cu 30% decât cel din acest an

   Intact Images

Senatorii şi-au adoptat, marţi, bugetul pe anul viitor, în cuantum total de 127 milioane de lei. Potrivit Agerpres, bugetul este cu aproximativ 30% mai mare decât cel votat pentru acest an.

Cea mai mare parte a cheltuielilor o reprezintă cele de personal, aproximativ jumătate din total, adică 68,4 milioane de lei. Acestea  includ indemnizaţiile pentru senatori şi suma forfetară, diurnele pentru deplasările interne, precum şi salariile aparatului propriu, stabilite la nivelul actual al acestora, plus o creştere în medie de 14%, fără prime de vacanţă sau prima anuală pentru funcţionari, scrie Antena3.

Cheltuielile cu bunuri şi servicii reprezintă 35 milioane de lei, iar cheltuielile de capital - 20,6 milioane de lei.

Pentru cheltuieli curente, precum cele de salubrizare, iluminat, încălzit, dar şi deplasări interne şi externe este prevăzută suma de 12,9 milioane de lei. Totodată, pentru reprezentare şi protocol sunt alocaţi 3,6 milioane de lei, iar fondul la dispoziţia preşedintelui este de 200.000 lei.

Tot marţi, Biroul Permanent a adoptat şi proiectul bugetului pentru Adunarea Parlamentară a NATO. Evenimentul se va desfăşura la Senat în octombrie anul viitor, iar pentru găzduirea acestuia a fost prevăzută suma de 26,6 milioane lei.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
253

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
280

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
1102

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând școala din ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să...