Senator PSD, urmarit penal pentru trafic de influenta: Mita de 200.000 de euro

Senatorul PSD Ovidiu Isaila este urmarit penal pentru doua infractiuni de trafic de influenta. Procurorii DNA spun ca, la inceputul lui 2012, cand era sef serviciu in Ministerul de Finante, ar fi cerut mita pentru a bloca un control ANAF la firma denuntatorului in acest caz.

In comunicatul remis presei de DNA se arata ca "exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile" potrivit carora, in prima parte a anului 2012, Ovidiu Isaila impreuna cu Cristian Ene, in prezent consilier parlamentar, si in intelegere cu un alt suspect, Catalin Cristescu, au cazut de acord pentru blocarea unui control ANAF la firma denuntatorului, caruia i s-a pretins suma de 200.000 de euro.

Cristescu a fost cel care a transmis solicitarea catre denuntator, iar acesta a platit in mai multe transe. "Astfel, o suma de 20.000 euro urma sa ii revina suspectului Cristescu Catalin, iar restul de 180.000 euro au fost remisi mai departe lui Isaila Marius Ovidiu si Ene Cristian Stefan", sustin procurorii.

Dupa remiterea sumei de 200.000 euro, controlul a continuat, iar "suspectul Cristescu Catalin le-a transmis celorlalti doi suspecti nemultumirea si ingrijorarea denuntatorului".

"Acestia au pretins o noua suma, respectiv 150.000 euro, platibili in mai multe transe, pretinzand ca este vorba de un nou control", arata procurorii.

Pe de alta parte, in august 2013, Isaila si Ene i-au pretins lui Cristescu suma de 20.000 euro pentru a interveni pe langa diferiti functionari publici, in vederea sprijinirii acestuia sa promoveze concursul ce urma sa aiba loc in toamna anului 2013, pentru ocuparea unei functii de inspector in cadrul ANAF - Directia Generala Antifrauda Fiscala. Ulterior, acestia i-au pretins o noua suma de 20.000 de euro lui Cristescu, in acelasi scop.

"Dupa remiterea celor 20.000 de euro de catre Cristescu Catalin, suspectul Isaila Marius Ovidiu, pentru a ascunde primirea banilor, a instigat la intocmirea unui fals contract de imprumut, intre suspectii Ene Cristian Stefan si Cristescu Catalin", mai arata procurorii.

Senatorul Ovidiu Isaila este in prezent urmarit penal pentru "doua infractiuni de trafic de influenta, ambele in forma continuata (2 acte materiale) si a unei infractiuni de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata".

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de persoane din Botoșani au raportat la ANAF venituri din meditații!

Tuesday, 1 October 2024

Valoarea netă cumulatăa acestora se ridică la peste 169 de milioane de lei, potrivit edupedu.ro. Conform datelor transmise de ANAF, cele mari venituri nete din meditații, declarate de profesori, a...

Botoșăneni pasionați de șah, câștigători în competiția „Cupa Botoșani” la șah rapid!

Tuesday, 1 October 2024

În cadrul Open A, turneu omologat de Federația Română de Șah și FIDE (Federația Internațională de Șah), au concurat 71 de jucători, legitimați la 23 de cluburi din 9 județe. Com...

Miniconcert de muzică tradițională rromă, susținut de deținuți ai Penitenciarului Botoșani!

Tuesday, 1 October 2024

Acest proiect îndrăzneț a urmărit facilitarea procesului la reintegrare și la valorizare a talentelor celor care, cu dedicare față de tradiții și muzică specifică etniei lor, au c&acir...