Semnal de alarmă! Catedra de matematică din judeţ, tot mai deficitară!

Semnal de alarmă! Catedra de matematică din judeţ, tot mai deficitară!
Lipsa cadrelor didactice calificate la anumite materii se reflectă în rezultatele obţinute de elevi la simularea examenelor naţionale, şi chiar şi la examenele propriu-zise, sunt de părere sindicaliştii din educaţie.

O astfel de materie este matematică, la simularea evaluării naţionale de anul acesta doar 24,6% dintre elevii de clasa a VIII-a obţinând o notă peste 5.

“Această simulare scoate în evidenţă şi faptul că suntem deficitari la catedra de matematică de la nivelul judeţului şi mai ales în anumite localităţi unde nu avem profesori calificaţi şi unde oferta locului de muncă nu este atractivă pentru un absolvent calificat, mai ales dacă nu se decontează naveta. Trebuie văzută care este situaţia. Ar trebui  făcute nişte analize punctuale", a menţionat Liviu Axinte, preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Acesta trage un semnal de alarmă şi spune că situaţia se va înrăutăţi în anii ce urmează, dat fiind că absolvenţii care termină Facultatea de Matematică se orientează către alte domenii de activitate, refuzând să lucreze în învăţământ din cauza salariilor prea mici.

“Situaţia va fi şi mai grea în anii următori, pe măsură ce se vor pensiona profesorii actuali pentru că absolvenţii de valoare ai Facultăţii de matematică nu mai vin în învăţământ", a conchis Axinte.

 

Spune-ne opinia ta