Fiscul botoşănean, fruntaş la încasări!

Fiscul botoşănean, fruntaş la încasări!
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJF) Botoşani a reuşit să depăşească, în anul 2014, planul de încasări stabilit de la nivel central.

Potrivit lui Radu Ţurcanu, directorul AJF Botoşani, programul de colectare pe anul trecut, la nivelul judeţului, a fost de 692,01 milioane de lei, încasându-se 743,41 de milioane de lei, înregistrându-se astfel o diferenţă, pe plus, de 51,4 milioane de lei.

De altfel, în ciuda faptului că mediul economic botoşănean a trecut prin perioade grele, s-a reuşit lunar realizarea programului de colectare, judeţul Botoşani situându-se printre primele din ţară din acest punct de vedere.

“Rezultatele înregistrate reprezintă în primul rând un alt tip de comportament al operatorilor economici faţă de administraţia fiscală şi mă refer la conformarea voluntară atât pe sistem declarativ, cât şi la plata obligaţiilor datorate bugetului general consolidat, procent care a înregistrat în ultimii ani o creştere. De asemenea au mai fost şi măsurile active luate de organele fiscale, de colegii noştri, privind executarea silită, începând cu emiterea şi transmiterea somaţiilor, popriri pe disponibilităţile din conturi deschide la bănci, popriri terţi, instituiri de sechestre asupra bunurilor mobile şi imobile, evaluarea şi valorificarea acestora în scopul recuperării creanţelor înregistrate la bugetul general consolidat", a declarat Radu Ţurcanu, directorul AJF Botoşani.

Anul 2015 înregistrează acelaşi trend în ceea ce priveşte realizarea programului de colectare, în primele două luni acest program fiind deja depăşit. În februarie, de exemplu, s-au colectat 55,1 milioane de lei, faţă de programul primit de la ANAF, de 50,74 milioane de lei.

De altfel, toate structurile AJF Botoşani, respectiv Constribuabili Mijlocii, Administraţia Botoşani, Serviciile fiscale Dorohoi, Darabani şi Săveni,  şi-au îndepliniti sarcinile privind realizarea programului de colectare.

 

Spune-ne opinia ta