Seminar la Grupul Scolar Sendriceni, pe tema combaterii saraciei si excluziunii sociale - FOTO

Seminar la Grupul Scolar Sendriceni, pe tema combaterii saraciei si excluziunii sociale - FOTO
Grupul Scolar "Alexandru Vlahuta" Sendriceni a sustinut un seminar-dezbatere cu tema "Tinerii Dezbat pentru Combaterea Sărăciei şi Excluziunii sociale", desfasurat la Sala Teatrului din Dorohoi in data de 16 aprilie. 

Activitatea s-a derulat sub forma unei dezbateri publice, moderata de catre prof. Macovei Daniel, prin participarea elevilor unitatii scolare amintite, a parintilor acestora si a  institutiilor publice locale, judetene si regionale (Agentia de Dezvoltare Regionala Nord/Est - Piatra Neamt, Consiliul Judetean Botosani, Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani, Inspectoratul Scolar Botosani, Inspectoratul de Politie Botosani, Primaria Sendriceni).
 
In a doua parte a intalnirii s-au supus discutiilor doua cazuri sociale, concrete, identificate in urma desfasurarii campaniei umanitare "Daruind, castigi un zambet!", ce s-a derulat inaintea sarbatorii Pastelui, cazuri in care saracia si excluziunea sociala sunt prezente.

Primul caz este al unui adolescent de 17 ani cu un grad ridicat de handicap locomotor, care este nescolarizat, dar cea mai mare dorinta a sa este sa invete sa scrie si sa citeasca, desi ironia sortii face ca "scoala se afla la doi metri de casa sa".

Cel de-al doilea caz este al unui copil care se confrunta cu o fractura congenitala de sold, neglijata de catre parinti pana la varsta de 13 ani, si care se afla sub terapie medicala datorita sprijinului primit din partea cadrelor didactice din actualele structuri aferente Grupului Scolar "Alexandru Vlahuta" Sendriceni. De asemenea, nici acest copil nu este scolarizat.

"Aceasta activitate ne-a adus satisfactii legate de identificarea impreuna cu  reprezentantii autoritatilor a unor solutii concrete pentru imbunatatirea  calitatii vietii celor doi, identificarea per ansamblu a greutatilor si lipsurilor cu care se confrunta oamenii aflati in situatie de excluziune sociala; implicarea civica in vederea sprijinirii si dezvoltarii calitatii vietii, a bunastarii sociale si a egalitatii de sanse; cresterea gradului de constientizare a oamenilor cu privire la problematica saraciei si excluziunii sociale si promovarea egalitatii de sanse", a precizat coorodonatoul proiectului, prof. Daniel Macovei.
           

     

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
17

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
35

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
144

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...