Profesorii grevisti vor fi inlocuiti, anunta Ministerul Educatiei!

Profesorii grevisti vor fi inlocuiti, anunta Ministerul Educatiei!
"MECTS nu se opune dorintei profesorilor de a-si exercita dreptul la greva. Inspectoratele scolare trebuie sa gaseasca înlocuitori. Dar, daca toata lumea va fi în greva, atunci proba de bacalaureat de pe 22 aprilie va fi amanata", spune purtatorul de cuvant al Guvernului.

Ministerul Educatiei nu interzice profesorilor sa participe la greva din 22 aprilie, dar solicita inspectoratelor scolare judetene sa prezinte din timp situatia acestor cadre didactice, iar în cazul în care nu vor fi înlocuitori, proba s-ar putea amana, desi MECTS nu ar vrea ca elevii "sa sufere".

"Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului are datoria de organiza examenul national de bacalaureat în cele mai bune conditii si de aceea si-a luat toate masurile care se impun. Pana acum nu ne-a fost semnalat nici un incident care sa arate ca angajatii inspectoratelor scolare ar fi facut ceea ce reclama sindicatele", a declarat, ieri, purtatorul de cuvant al MECTS, Melania Vergu.

Totodata, conducerea MECTS solicita liderilor de sindicat sa furnizeze mai multe date legate de nemultumirile privind inspectoratele scolare.

"Daca sindicatele ar spune mai clar despre ce este vorba, ne-am putea informa si am putea afla exact la ce situatii concrete fac referire. In Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului nu a existat intentia de a proceda asa cum spun sindicatele. Mai mult, în 22 aprilie, sindicatele au anuntat greva generala. MECTS a cerut inspectoratelor scolare sa se asigure ca proba poate avea loc în conditiile cele mai bune. MECTS nu se opune dorintei profesorilor de a-si exercita dreptul la greva. Inspectoratele scolare trebuie sa gaseasca înlocuitori. Dar, daca toata lumea va fi în greva, atunci proba va fi amanata", a mai spus Vergu.

In 22 aprilie este cea de-a patra zi a probei de evaluare a competentelor digitale. Federatiile sindicale din învatamant au reanalizat, saptamana trecuta, problemele din sistem, privind sumele insuficiente pentru cheltuielile de personal, ordonanta de reducere a posturilor, legea educatiei. Liderii federatiilor au decis organizarea unei greve în 22 aprilie si au recomandat profesorilor sa nu participe la examenele nationale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
422

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
253

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
68

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...