Șeful IȘJ solicită de la fiecare școală o evaluare amănunțită la partea de instalație electrică și securitate la incendiu, după evenimentul de la Școala nr. 14

În urma incendiului care s-a produs, luni, la Școala Gimnazială nr. 14 din municipiul Botoșani, șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, vrea să solicite de la fiecare unitate de învățământ o evaluare amănunțită cu privire la partea de instalații electrice și securitate la incendiu.

„Incidentul regretabil petrecut în această dimineață la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” din municipiul Botoșani poate fi privit ca un restart în ceea ce privește modul în care avem grijă de siguranța copiilor și cadrelor didactice deopotrivă. Am în intenție să solicit pentru fiecare unitate de învățământ a județului Botoșani o evaluare amănunțită la partea de instalații electrice și securitate la incendiu”, a declarat Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, într-o postare pe Facebook.

Acesta a mai menționat faptul că principala sa prioritate este siguranța copiilor și a celor care le sunt îndrumători.

Reamintim faptul că alarma a fost dată de o îngrijitoare care a simțit miros de fum dintr-un grup sanitar, situat la etajul I al unității de învățământ. Fumul venea de la o lampă de iluminat.

Imediat, cei peste 600 de elevi au fost evacuați de către cadrele didactice.

„În urma apelului la 112, la fața locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp, patru echipaje din cadrul Detașamentului de Botoșani, cu patru autospeciale de intervenție cu apă și spumă, precum și două ambulanțe SAJ. Aceștia au constatat că ardea o lampă de iluminat dint-un grup sanitar, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost lichidat”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.

Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit. La fața locului au ajuns prefectul județului, Sorin Cornilă, inspectorul șef al ISU Botoșani și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean din Botoșani.

Aceștia au dispus verificarea modului de exploatare a instalației electrice și a efectuării reviziilor tehnice periodice.

Un cadru didactic care a suferit un traumatism la glezna a primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajul SAJ.

 Școala are autorizație de securitate la incendiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Valeriu Iftime și consilierii județeni au depus jurământul. Iftime: „Jur să pun interesul public în fața intereselor personale” / Federovici: „Am depășit județe ca Bihorul lui Bolojan” (Foto, Video)

astăzi, 13:00

Luni dimineață, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ, a avut loc ceremonia de învestire a noului președinte al Consiliului Județean Botoșani și depunerea jurământul...

Cine sunt cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Botoșani! Valeriu Iftime: „Nu mă voi opune” (Video)

astăzi, 11:38

Valeriu Iftime, președintele în funcție al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, a anunțat cine vor fi vicepreședinții cu care va colabora în acest mandat. Din partea Partidulu...

Ucrainenii iau cu asalt județul Botoșani după război, cel mai mare vârf înregistrat în 2024!

Friday, 25 October 2024

Șeful Biroului pentru Imigrări din județul Botoșani a anunțat că peste 500 de cetățeni străini au solicitat de la începutul acestui an și până în prezent să li se elibere...