Șeful IPJ vrea o mai bună colaborare cu profesorii din școlile botoșănene

Șeful IPJ vrea o mai bună colaborare cu profesorii din școlile botoșănene

 Cristian Cucoreanu  

Șeful Inspectoratului Județean de Poliție, Cristian Cucoreanu, a cerut, vineri, în cadrul ședinței cu directorii de școli, o mai bună colaborare cu profesorii.

Cucoreanu şi-a exprimat dezamăgirea că sunt multe cadre didactice care solicită de la Poliţie adeverinţe de colaborare necesare obţinerii gradaţiei de merit, însă în realitate această colaborare nu există.

“Am un exemplu de la Dorohoi. În momentul în care se dădeau gradaţiile de merit, se înghesuiau toţi profesorii să le dăm adeverinţe că au colaborat cu noi. Noi suntem binevoitori, principalul rol a nostru este de prevenire şi nu de sancţionare. V-aş ruga să colaborăm“, a spus Cucoreanu.

Șeful IPJ Botoșani a mai cerut directorilor unităților de învățământ din Botoșani să se sesize orice act de violență ce se petrece în școală și să anunțe imediat organele de poliție.

“Noi avem un timp de reacţie de maxim 5 minute în oraş şi 15 minute în mediul rural. Dacă nu ştiaţi, la nivelul IPJ este un Compartiment de analiză şi prevenire a criminalităţii. Vă rog să îi stresaţi şi să-i transpiraţi pe colegii mei, pentru că au tot felul de idei interesante la dirigenţie“, le-a mai spus Cucoreanu directorilor de şcoli.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Amenzi pentru proprietarii de apartamente, ce obligații au până la finalul anului!

astăzi, 18:04
48

În cazul românilor care nu își permit să cumpere, respectiv să monteze repartitoare de căldură, vor primi ajutor de a stat până la finalul lunii august 2024. Conform ANRE...

Polițiștii rutieri din Botoșani, și în acest week-end pe urmele șoferilor „certați” cu legea!

astăzi, 17:18
30

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate cinci filtre rutiere, fiind controlate 122 de autovehicule și efectuate 54 de testări alcoolscopice, iar în urma neregulilor co...

Rapid - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:47
33

Rapid și FCSB se întâlnesc în această seară în ultima etapă a play-off-ului SuperligiiVerifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Derby-ul din a...