Şeful Consiliului Judetean despre drumul de la Vorona: "Avem realizată aproape 90 la sută din lucrare" VIDEO

Şeful Consiliului Judetean despre drumul de la Vorona: "Avem realizată aproape 90 la sută din lucrare" VIDEO
  Consiliul Județean Botoșani, prin președintele, Florin Țurcanu, acordă o atenție deosebită proiectelor de infrastructură rutieră. Județul Botoșani reclamă refacerea întregii rețele de drumuri și asfaltarea a altor zeci de kilometri.

Un bun exemplu în acest acest caz este drumul județean 208 C Vorona – Vorona Mare – Joldești, drum care se întinde până la limita cu județul Suceava.

 Drumul, în lungime de 11 kilometri, este refăcut cu fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării, în baza Hotărârii de Guvern 577/1997 și de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în baza OUG 28/2013, prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

“Este o investiție așteptată de foarte mulți ani de către toți locuitorii comunei Vorona și de către toți cei care tranzitează zilnic comuna. În urma repetatelor demersuri făcute la nivel național de către echipa de la Consiliul Județean, s-a primit, etapizat, anumite sume de bani care au dus la continuarea modernizării drumului județean, în acest moment ajungând în faza în care avem realizată aproape 90% din lucrare", a declarat Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Prin contractul de execuție nr. 13002 din 03.11.2009, de execuția lucrării se ocupă o asociere de firme al cărei lider este SC Transporturi Auto SRL Botoșani.

De proiectul tehnic s-a ocupat SC Nord Proiect SA Botoșani. Obiectivul de investiții este executat în proporție de 88% și se află în graficul de lucrări prevăzut de proiectul de execuție.

Biroul de Presă al Președintelui Consiliului Județean Botoșani

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
207

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
254

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
924

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...