Șefii de instituții, în silentio stampa în fața oficialilor guvernamentali

Șefii de instituții, în silentio stampa în fața oficialilor guvernamentali
Scopul vizitei celor trei oficiali guvernamentali la Botoșani, de sâmbătă, a fost acela de a afla cu ce probleme se confruntă județul în domeniul agricol, dorind să știe acest lucru și de la directoriii instituțiilor de deconcentrate. Șefii de instituții, printre care directorul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, directorul Direcției Agricole și cel al Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură au avut posibilitatea de a lua cuvântul de mai multe ori, atât la sugestia prefectului, cât și a deputatului Andrei Dolineaschi, dar nu au făcut-o.

 La un moment dat, Cristian Delibaș, directorul Direcției Agricole a avut o scurtă intervenție dând răspuns la o întrebare adresată de ministrul secretar de stat din Ministerul Agriculturii, la fei și directorul de la Agenția Națională de Îmbunătătțiri Funciare. 

“Vreau într-adevăr să spuneți doamnelor și domnilor directori cu ce se confruntă într-adevăr județul Botoșani. Cu subiect și predicat, chiar dacă sunt lucruri mai puțin plăcute dar trebuie să le discutăm concret și transparent. Știu că sunt probleme, mulți se plâng de legea privind achiziția de terenuri, sunt oameni care se plâng de impozite pe terenurile agricole. Orice vizită a unui demnitar al statului român și care are și o putere foarte mare în cadrul Guvernului trebuie să lase niște rezultate în spate", le-a spus Dolineaschi directorilor.

Directorii au părut însă să nu aibă de comunicat probleme deosebite, motiv pentru care după ântâlnirea care a durat circa jumătate de oră au mers cu toții la Stânca-Costești unde s-au întâlnit cu fermieri și primarii localităților din zonă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce presupune programul pentru dotarea fiecărei școli din municipiul Botoșani, proiect european câștigat de administrația Cosmin Andrei (Video)

astăzi, 14:01
21

Primarul Municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a anunțat că în urma câștigării proiectului cu fonduri europene în domeniul educației prin Planul Național de Redresare și Rezil...

Ce se întâmplă dacă aparatele de reciclare nu funcționează, declarația ministrului Mediului!

astăzi, 13:26
57

Potrivit Hotărârii de Guvern 1.074/2021, magazinele sunt obligate să ofere posibilitatea consumatorilor să returneze ambalajul SGR pentru a primi înapoi valoarea garanției, indiferent ...

„Blue Guardians”, amplu exercițiu de pregătire tactică organizat de polițiștii botoșăneni!

astăzi, 12:51
49

În perioada 20-24 mai 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani va fi gazda unui amplu exercițiu de antrenament integrat al structurilor de intervenție și acțiuni speciale ale unit...